2024. április 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kabalafigura nélkül

Hiába vezetett a Düsseldorf, a vendégek végül csak egy pontot szereztek (Fotó: Beta/AP)

Hiába vezetett a Düsseldorf, a vendégek végül csak egy pontot szereztek (Fotó: Beta/AP)

Vasárnap este 2:2-es döntetlent játszott a Köln és a Düsseldorf a Bundesliga 27. fordulójának zárómeccsén. Az egészségügyi előírások miatt a hazaiak 12 év után először futballoztak kabalafigurájuk, a kecske nélkül. A vendégek ki is használták a szerencsét hozó kabala hiányát: az első félidőben a Düsseldorf lesöpörte a pályáról a Kölnt, a szünet után pedig megduplázták előnyüket. A zárt kapus meccsen a hazai gárda erőt merített a hajrára, s az utolsó tíz percben két fejesgól a remiig röpítette a kölnieket. A pontosztozkodás egyik csapatnak sem jött jól. A Düsseldorf továbbra is a 16., osztályozót érő helyen áll, a Köln pedig lemaradóban van az európai kupaszereplést érő 6. pozíciótól.

A német elsőosztály már ma folytatódik, a műsoron a többi között a Der Klassiker, azaz a Bayern–Borussia (D) találkozó is szerepel.

A Bundesliga 27. fordulójának zárómeccse: Köln–Düsseldorf 2:2. Az élcsoport: Bayern 61, Borussia (D) 57, Leipzig 54, Leverkusen 53 pont stb.

SPANYOLORSZÁG

Egyre biztosabb a folytatás

Miután Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy az ország hamarosan tovább enyhít a járványintézkedéseken, a labdarúgó-bajnokság folytatására is egyre nagyobb az esély. Javier Tebas, a La Liga elnöke szerint az élvonalbeli küzdelmek június 11-én a Betis–Sevilla rangadóval újraindulhatnak.

A tabellát a Barcelona 27 forduló után 58 ponttal vezeti, megelőzve 56 pontos riválisát, a Real Madridot.