2024. március 28., csütörtök

Nagy értékű egészségügyi szállítmány érkezett Kínából

Megérkezett ma a Kínai Népköztársaságból indított jelentős szállítmány, amely 300 tonna orvosi felszerelést tartalmaz. Ezzel az ellátmánnyal a jelenlegi államvezetés a koronavírus-járvány második hullámára igyekszik felkészülni.

A szerelvény Vuhanból indult, a 47 vagonban elhelyezett dobozok 16 millió egyszerű maszkot, 7,8 millió orvosi védőmaszkot, 230 000 védőöltözetet és 5000 lázmérőt tartalmaznak.

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a szerelvény ünnepélyes fogadása elmaradt, így az illetékesek közleményben méltatták a projektum jelentőségét.

– Jelenleg még nem tudjuk lesz-e a járványnak második hulláma, de azt tudjuk, hogy Szerbia felkészült rá – jelentette ki Ana Brnabić miniszterelnök, és háláját fejezte ki, amiért Kína minden alkalommal tartotta magát az előzetes megállapodásokhoz.

Csen Bó, a Kínai Népköztársaság belgrádi nagykövete a China Railway és szerbiai partnereinek erőfeszítéseit hangsúlyozta, amiért éjt nappallá téve dolgoztak az úgynevezett zöld folyosó megnyitásáért.  

A China Railway Express az Egy Övezet, Egy Út globális együttműködési projektum egyik fontos eredménye, ezen a vonalon pedig 8 ezer tonna különféle rakományt szállítottak, amelyek mind a koronavírus-járvány elleni küzdelmet szolgálták. Kína és Szerbia a jövőben igyekszik elmélyíteni együttműködését, amely mindkét ország gyorsabb gazdasági talpraállásában segíthet, jegyezte meg Csen Bó.