2024. április 19., péntek

Felújítják a Kizur István iskola kosárlabdapályáját

A szabadkai Kizur István Általános Iskolába látogatott hétfőn Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár, aki Dejan Anđelić iskolaigazgatóval egy 800 ezer dináros támogatásról szóló szerződést írt alá. Az adományt az iskola kosárlabdapályájának felújítására fordítják majd.

A tartományi titkár látogatásának másik célja az volt, hogy a város sporttal kapcsolatos szükségleteiről tájékozódjon. Mint azt a sajtó képviselőinek elmondta, mandátuma ideje alatt Szabadka remek partnernek minősült.

– A titkárságnak és nekem személyesen kiváló együttműködésem volt Szabadka Város vezetésével az elmúlt négy évben. Ennek eredményeképp 72 sporttal kapcsolatos projektum valósult meg, melyek összértéke 45 millió dinárt tett ki – nyilatkozta Vladimir Batez, és hozzátette, hogy ezekből az adományokból többek között sportpályákat, játszótereket újítottak fel.

A titkárság már korábban bejelentette, hogy költségvetéséből a Városi Stadion renoválását is támogatja, a stadion segédpályájának reflektorai pedig már felújítás alatt állnak. A titkár a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola udvarának felújítására vonatkozó társfinanszírozását is bejelentette, a jövő héten pedig befejeződik a Szent Száva Általános Iskola sportpályájának átépítése.

– A tartományi titkárság bizonyos szabványokat határozott meg, melyeket az önkormányzat tiszteletben tartott. Az ifjúsági egyesületek támogatásáról sem feledkezhetünk meg, hisz az is jó és gyümölcsöző együttműködés volt – mondta Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja.