2024. március 28., csütörtök

Szerb nyelvi felzárkóztató képzés

Az MNT szervezésében, harmadik osztályos középiskolások részére

A Magyar Nemzeti Tanács – az ösztöndíjprogram keretében – intenzív szerb nyelvi tanfolyamot szervez annak érdekében, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, amellyel könnyebben vehetik a szerb nyelven folyó továbbtanulás jelentette akadályokat. Az anyanyelven szerzett tudás a legalaposabb ismeret. A szülőföldön folytatott felsőoktatási továbbtanulás pedig annak záloga, hogy itthon is boldogulhatunk szerzett képzettségünkkel és szakértelmünkkel. Ennek egyik esélye és lehetősége, hogy az anyanyelvünkön kívül minél több nyelvet, de mindenekelőtt a környezetünk nyelvét, a szerb nyelvet minél tökéletesebben ismerjük meg. Ennek érdekében a Magyar Nemzeti Tanács harmadik osztályos középiskolások részére az idén is ingyenes, 80 órás, két részből álló, megfelelő tudásszintű nyári szerb nyelvi felzárkóztató képzést szervez július 6-a és 17-e között hét helyszínen: Adán, Magyarkanizsán, Óbecsén, Szabadkán, Temerinben, Topolyán és Zentán, de az érdeklődők számától függően új helyszíneken is. A képzés az újvidéki Európa Kollégiumban fejeződik be, július 20-ától egyhetes, közös nyelvi táborozással. Számunkra is nagyon fontos mindenki egészsége, ezért minden óvintézkedést betartunk a megőrzése érdekében!

Jelentkezni a Magyar Nemzeti Tanács nyári, szerb nyelvű képzésére a diákok osztályfőnökénél, vagy az oktatas@mnt.org.rs villámpostacímen és a 024/524-534-es telefonszámon lehet. 

Jelentkezési határidő június 1-je.

A Magyar Nemzeti Tanács programja megvalósul Magyarország Kormányának támogatásával – a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével – áll a Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálatának tájékoztatójában.