2024. április 23., kedd
VÁLASZTÁSOK 2020

Közösség, fejlődés, jövő

A cél, hogy megtartsa vezető helyét a VMSZ Topolyán

A járvány okozta rendkívüli állapot alkalmával tanúsított felelős-, és emberséges lakossági hozzáállásért mondott köszönetet valamennyi polgárnak tegnapi sajtótájékoztatója kezdetén Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, köztársasági képviselő, a párt Topolya községi elnöke.

Fremond Árpád (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Fremond Árpád (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Fremond kifejezte háláját az egészségügyi dolgozók mellett az aktivistáknak, az önkéntes segítőknek és valamennyi tisztségviselőnek, intézményvezetőnek is. A média képviselőinek a folytatásban a VMSZ községi elnöke hangsúlyozta, hogy a korábbi hetek óvintézkedései után az élet lassan visszatér a régi kerékvágásba, és ha nem is az eddigi években megszokott lendülettel zajlik majd a választási kampány, de június folyamán szeretnék megszólítani a polgárokat.

– Nem titkolt célunk Topolya községben, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség továbbra is megőrizze a vezető szerepét, és a községi elnök személye is a mi sorainkból kerüljön ki. A VMSZ listája a június 21-ei választásokon a 4-es sorszámmal szerepel majd, mint ahogy az országos és a tartományi szinten is a 4-es szám alatt karikázhatják be a jelöltjeink nevét. Fiatalokból áll a topolyai lista, az átlag életkora a képviselőknek 40 év, és folyamatosan új arcokat vonunk be a munkába. Tomik Nimród, a VMSZ topolyai elnöke a listavezetőnk, aki az elmúlt években már bizonyított a helyi közösségi választások alkalmával: össze tudta fogni a közösséget, a civil életben is aktív, fontos topolyai rendezvények szervezője. Második a listán Kislinder Gábor, jelenlegi községi elnök, akinek a sikeres vezetésével olyan fejlesztések indultak el, és fejeződtek be Topolyán, amire az elmúlt években nem volt példa. Listánkon harmadikként Szatmári Adrián szerepel, ő felelt az elmúlt években a nagy projektekért, illetve a fejlesztéseket koordinálta. Ő képviseli a mi olvasatunkban a jövőt, hiszen egy olyan szakemberről van szó, aki valóban rengeteget dolgozott Topolya fejlődéséért – ismertette Fremond és hozzátette, hogy a 35 egyén nevével összeállított listán a települések létszámának megfelelően arányosan képviseltetik magukat a jelöltek valamennyi helyi közösség területéről.

Épül a fedett medence, a háttérben a stadion (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Épül a fedett medence, a háttérben a stadion (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Topolyán magára a központra fókuszáltunk az elmúlt években, az egyik kiemelt projektumunk a fürdőmedence felépítése. Ez több, mint 600 millió dináros projekt most még az elején jár, jövőre szeretnénk befejezni. A medence mellett kap helyet a TSC projektuma, a stadion. Ez ugyan két külön történet, de mi igyekeztük őket szinkronba hozni. A másik nagy beruházás Topolyán a szennyvíztisztító kiépítése, több mint 500 millió dinár értékben, amit számos korábbi elképzelés után sikerült nyélbe ütni. Ebben a mandátumban konkretizáltuk a formáját, és a pénzt is megteremtettük rá a Komgrad Kommunális Közvállalat tartalékaiból, valamint tartományi segédlettel. Mindezek mellett Topolyán a hotel kérdése is megoldódni látszik, sikerült a tetőt felújítani, és a magyar kormány közreműködésével töltjük majd meg tartalommal. Befejeztük a diákotthont, jelenleg zajlik a berendezése, és emellett a Topolyai-tó partját fejlesztjük, és az ipari park bővítése is kiemelt célunk – mondta egyebek mellett Fremond, aki szólt arról is, hogy a falvakban milyen beruházások zajlanak.

– Többek között Pacséron fejlesztjük a gyógyfürdőt, Bácskossuthfalván a Rekreációs Központot, Zentagunarason sikerült megvásárolni a színház épületét, amit szeretnénk felújítani, és egy új szabadidő-központot létrehozni. Gunarason az iskola tornatermében történt nagy beruházás, a cél egy civil központot felépíteni. Bajsán befejeztük a medencét, szeretnénk tovább fejleszteni, és a Zákó-kastélyt teljes egészében felújítani. További tervünk vízkezelő üzemeket létrehozni, és ezzel javítani az ivóvíz minőségét minden településen – hangsúlyozta a VMSZ községi elnöke, aki hozzátette, hogy valamennyi fejlesztésre rendelkezésre állnak a szükséges összegek, és az önkormányzat maradéktalanul teljesítette eddig a kötelezettségét, a munkálatok befejezése már a kivitelezőkön múlik. Fremond reméli, hogy a polgárok méltányolják majd az önkormányzat elmúlt négy évben történt erőfeszítéseit, és a csapat a következő mandátumra is felhatalmazást kap.

– Függetlenül attól, hogy érnek bennünket kritikák, mi nagy lépéseket tettünk azért, hogy Topolya fejlődjön, és egy élhetőbb város legyen. Bízom benne, hogy lehetőségünk lesz ezt a lendületet tovább folytatni – zárta tegnapi sajtótájékoztatóját Fremond Árpád.