2024. március 28., csütörtök

Koronavírus-tesztelés a Közegészségügyi Intézetben

A teszt költsége 6000 dinár – Az intézet munkanapokon 7 és 9 óra között végzi a vizsgálatot

Azok a polgárok, akik szeretnének koronavírus-tesztet elvégeztetni magukon, a szabadkai Közegészségügyi Intézetben is megtehetik ezt, tudtuk meg dr. Nebojša Bohuckitól, az intézet járványügyi szakorvosától. A teszt költsége 6000 dinár, a kiskorúak és az egyetemisták számára pedig a teszt elvégzése ingyenes.

Dr. Nebojša Bohucki (Fotó: Patyi Szilárd)

Dr. Nebojša Bohucki (Fotó: Patyi Szilárd)

– A vizsgálatot munkanapokon 7 és 9 óra között végezzük. A tesztelés előtt be kell fizetni a tesztelés költségét egy erre a célra fenntartott bankszámlára, majd a befizetőlappal együtt lehet hozzánk fordulni. Egyszerű PCR-tesztről van szó, nem vérvizsgálatról. Az eredmény, vagyis az, hogy a páciens pozitív vagy negatív a koronavírusra, huszonnégy óra alatt, legkésőbb negyvennyolc óra alatt elkészül. A teszt eredménye 72 óráig érvényes. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy intézetünkbe maszkban és kesztyűben jöjjenek – nyilatkozta lapunknak Nebojša Bohucki.

A járványügyi szakorvos a fentiekhez hozzátette, hogy Szabadkán jelenleg a járványhelyzet stabil, március óta 56 fertőzött esetet regisztráltak a városban. A teszt költségét a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap 840-17750-34-es számlaszámára kell befizetni.