2024. április 19., péntek
SPORTHÍREK

Nem lesz idén rövidpályás-vb

ÚSZÁS

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) csütörtöki hírlevele szerint a tervezettnél egy évvel később, azaz 2021. december 13-a és 18-a között rendezik meg a következő rövidpályás úszó-világbajnokságot – az abu-dzabi versenynek a koronavírus-járvány okozta nemzetközi bizonytalanság miatt kellett új időpontot keresni.

A FINA korábban a tokiói olimpia áthelyezése miatt a jövő nyárra tervezett fukuokai vizes vb-t 2022-re halasztotta, míg az európai szervezet, a LEN az idei budapesti Európa-bajnokságot tolta el jövő májusra a pandémia következtében.

VÍZILABDA

Kialakult a Vasas kerete

Branislav Mitrović után két újabb, eddig szintén OSC-s idegenlégióst igazolt a jövőre komolyabb babérokra törő Vasas férfi vízilabda-csapata – a szerb válogatott kapusát követően a montenegrói Draško Brguljan, és a szintén szerbiai Sava Ranđelović is a piros-kékeknél folytatja pályafutását. Az angyalföldi együttes csütörtöki közleménye szerint két meghatározó magyar játékost és három ígéretes tehetséget is megszerzett a klub: Bátori Bence és Szatmári Kristóf a Szolnoktól, Bedő Krisztián a francia Noisy-Le-Sectől, Vadovics Viktor a Miskolctól, Korbács Gábor pedig az UVSE-től érkezik a fővárosiakhoz.

Vad Lajos vezetőedző a közleményben kiemelte, a kialakult keret lehetőséget ad arra, hogy a jövőben a Vasas múltjához méltó eredményeket érjenek el, hozzátéve, több játékossal dolgozott már együtt, ennek ellenére tudja, hogy egy teljesen új csapatot kell építenie. Jelen állás szerint június 2-án tudunk először vízbe szállni az új csapattal, de ekkor még nem lesz velünk a három légiósunk, akik a szerb, illetve a montenegrói válogatottal készülnek ezekben a hetekben. Egy dolgot biztosan ígérhetek, a rend és fegyelem lesznek a fő alapelveim a Vasasnál is, hiszen csak így lehet eredményt elérni” – jelentette ki a szakember.

A Vasas kerete a 2020/21-es szezonra, kapusok:Branislav Mitrović, Csoma Kristóf, Korom Dániel. Mezőnyjátékosok:Sava Ranđelović, Draško Brguljan, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Bóbis Botond, Korbács Gábor, Pardi Bende, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szatmári Kristóf, Takács Bálint, Vadovics Viktor. Vezetőedző: Vad Lajos.

KOSÁRLABDA – NBA

Nem ért véget a Tánc

Bár befejeződött az ESPN Az utolsó tánc című dokumentumsorozata, Michael Jordan utolsó bajnoki szezonja továbbra is a legizgalmasabb téma kosárlabdaberkekben. Jordan a széria befejező részében arról beszélt, mekkora kár, hogy nem támadták meg az újabb, hetedik bajnoki címet az 1998-as diadal után. „A bajnokcsapat szétesése előtt mindenki, Rodman, Pippen és Phil Jackson edző egyaránt aláírt volna egy újabb szerződést” – mondta MJ. Az epizód levetítése után megszólalt Jerry Reinsdorf, a Bulls tulajdonosa is, aki, mint kiderült, egészen máshogy élte meg a kritikus időszakot. „Nem vagyok elégedett a nyilatkozatával, mert egyszerűen nem így történtek a dolgok. Komoly megbeszéléseink voltak, Michaelnek is világos volt, hogy nem rakhatjuk össze a csapatot a következő évre” – magyarázta Reinsdorf.

EUROLIGA

Döntés hétfőn

Telekonferenciát tart hétfőn Jordi Bertomeu, az Euroliga vezérigazgatója, valamint a tizenegy A licences klub vezetősége. A Crvena zvezda nem tartozik ezek közé. A megbeszélés tárgya a szezon folytatása lesz, az Eurohoops szakportál szerint a majdani szavazáson relatív többség is elegendő lesz. Ha a 11 csapatból valaki nem szavaz, és döntetlen eredmény születik, Bertomeu döntheti el a kérdést. A konferencián egyelőre nem fogják meghatározni a zárótorna helyszínét, a külföldi sajtó ugyanakkor megjegyzi, ha megtartják, valószínűleg Belgrád lesz a befutó helyszín.