2024. március 29., péntek
KERÉKPÁROZÁS

Sagan keres a legjobban

A rangos L’Equipe sportújság szerint Peter Sagan jelenleg a legjobban kereső kerékpárversenyző. A 2015 és ’17 között sorozatban háromszoros világbajnok szlovák nagyágyú a francia napilap szerint évente 5 millió eurót tesz zsebre a Bora-Hansgrohenál. A második helyen Chris Froome szerepel 4,5 millióval, a dobogó harmadik helyén is Ineosos versenyző, Geraint Thomas (3,5) áll. A L’Equipe huszas listáján még három Ineosos kap helyet, Egan Bernal ötödik (2,7), Michał Kwiatkowski hetedik (2,5), Richard Carapaz (2,1) tizedik. Vincenzo Nibali évi 3 millió euróval negyedik, az elmúlt években berobbant szlovén Primož Roglič 2 millióval 12. a listán.

Landa: Nem jön Froome

Nem igazol át Chris Froome a Bahrain-McLarenhez Mikel Landa, a csapat legjobb háromhetes-menője szerint. A 30 éves baszk a Cyclingnewsnek elárulta, beszélt az ügyben Rod Ellingworth csapatvezetővel, aki biztosította, nem kívánják szerződtetni a négyszeres Tour-győztes britet. „A csapat közölte velem, hogy az előzetes tervek alapján dolgozunk tovább, a Touron én leszek a kiemelt ember” – szögezte le Landa.

Négyéves eltiltás

Pozitív doppingtesztje miatt négy évre eltiltották a Tour de France-on korábban szakaszt nyerő Jarlinson Pantanót a nemzetközi szövetség (UCI) bejelentése szerint. A 31 esztendős kolumbiai tavaly februárban adott pozitív eritropoetint (EPO)-mintát, ezt követően csapata, a Trek-Segafredo felfüggesztette versenyzési jogát. Pantanót előzetesen eltiltotta az UCI, két hónappal később, júniusban pedig visszavonult. A kolumbiai 2016-ban nyert etapot a francia körversenyen, egy évvel később pedig megnyerte a kolumbiai időfutam-bajnokságot.