2024. március 28., csütörtök

Bátorság, felelősség, felkészültség

Segélycsomagokat osztottak a Gerontológiai Központ alacsony jövedelmű dolgozóinak

Segélycsomagokat adott át csütörtökön Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi esélyegyenlőségi titkár a szabadkai városközpont Gerontológiai Klubjában. Az alapélelmiszereket tartalmazó csomagokat a Gerontológiai Központ alacsony jövedelmű és a karanténváltásokban részt vevő alkalmazottai között osztották szét.

Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója az ünnepélyes átadón a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az emberekkel való törődés jellemzi a köztársasági és tartományi kormányt, akárcsak Szabadka önkormányzatát.

Alapélelmiszereket és higiéniai szereket rejtenek a csomagok (Fotó: Gergely Árpád)

Alapélelmiszereket és higiéniai szereket rejtenek a csomagok (Fotó: Gergely Árpád)

– Hálával tartozom az ígéretek teljesítéséért, ez számunkra sokat jelent. Igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból, és arra törekszünk, hogy minél emberségesebb, modernebb élet- és munkakörülményeket teremtsünk a Gerontológiai Központban. Alkalmazottaink helyt álltak a járvány és a rendkívüli állapot ideje alatt, igazi hősként tették a dolgukat és a lehető legjobban védelmezték az időseket és a saját családtagjaikat is – nyilatkozta az igazgató.

Predrag Vuletić elmondta, a tartományi kormány által alapított intézményekben és 55 magánotthonban több mint 11 389 alkalmazott dolgozik és lakó él. Ezen intézményekben mindössze négy koronavírusos eset fordult elő.

– Az alkalmazottak éjjel-nappal elkötelezetten uralták a helyzetet. A jó személyzet bátorságot, felelősséget, szolidaritást és felkészültséget mutatott, ezért hálával tartozunk nekik. A tartományi kormány május hatodikai ülésén döntött a szociális rendszer megőrzésére irányuló törekvésekről. Erre mintegy 9 millió dinárt különítettünk el. Minden szociális intézményben dolgozó munkavállaló koronavírus-tesztelésen esik majd át, ezzel teljes képet kapunk majd az egészségükről. A korlátozások enyhítéseit is figyelemmel kísérjük, bízunk a munkavállalók további felelősségében – mondta a tartományi titkár.

A Vajdaság-szerte található szociális intézmények alkalmazottai között 1670 segélycsomagot osztanak szét, erre mintegy 1,95 millió dinárt fordított a tartomány. A szabadkai Gerontológiai Központban a legalacsonyabb jövedelemmel rendelkező alkalmazottak kaptak segélycsomagot, összesen 130-at osztottak szét ebben az intézményben.