2024. április 25., csütörtök

Fővezetékcsere

Vízhálózati fejlesztések zajlanak Kishegyesen

A kishegyesi Komunál Közvállalat tegnap délelőtt megkezdte egy fontos fővezeték cseréjét a Verbászi úton. Kormányos Levente, a közvállalat igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy a fővezeték cseréjének két oka is van.

Száz méteren új fővezeték kerül a földbe (Ország József felvétele)

Száz méteren új fővezeték kerül a földbe (Ország József felvétele)

– A Verbászi úton a fővezeték egy 100 méteres szakaszát cseréljük ki. Erre azért van szükség, mert a vezetéknek a Krivaja-híd alatt áthaladó része az állandó terhelés miatt megsérült. Ezen a részen több alkalommal volt csőtörés, illetve vízszivárgás. Másrészt viszont készülünk a Verbászi út végén épülő új kút hálózatba kapcsolására. Ezért kihasználtuk az alkalmat, hogy ha már fővezetéket cserélünk, akkor az új fővezeték teljes mértékben megfeleljen az új kút követelményeinek – mondta el Kormányos, majd hozzáfűzte, hogy az új kút építése várhatólag hamarosan megkezdődik. Az önkormányzat már aláírta a szerződést a tartománnyal, és amint megérkeznek a pénzeszközök, az építkezés is megkezdődik.

A Komunál Közvállalat további csőcseréket is tervez, a kishegyesi helyi közösség hozzájárulásával. Prioritást élvez a Dózsa György utca Kishegyesen, ahol még az 1969-ben lerakott csövek vannak a földben, tudtuk meg az igazgatótól. Emellett terveik között szerepel a Deák Ferenc utca csővezetékének cseréje is.