2024. április 18., csütörtök

Felújítások az Egységnél

Megújul a kishegyesi labdarúgópálya épületeinek villanyhálózata – A Szabadkai Ligába jutásban reménykedik a kishegyesi klub

A kishegyesi Egység Labdarúgóklub öltözőjében és melléképületeiben átfogó villanyhálózat-felújítás kezdődött a napokban. A munkálatokat a meglévő hálózat elavultsága és túlterheltsége tette indokolttá. A beruházásban Kishegyes község önkormányzata sietett a labdarúgóklub segítségére, számolt be lapunknak Kovács Károly, a polgármester ifjúsági és sportügyekért felelős segédje.

Folyamatban van a teljes villanyhálózat felújítása (Lakatos János felvétele)

Folyamatban van a teljes villanyhálózat felújítása (Lakatos János felvétele)

– A tavalyi év során Kishegyes község önkormányzata sikeresen pályázott a tartományi ifjúsági és sporttitkárságnál az Egység FK öltözőjének és gondnoki házának teljes villanyhálózat-cseréjére. Erre a célra 282 ezer dinárt nyertünk, mint önkormányzat. A terveket már korábban elkészítette a kishegyesi helyi közösség, saját forrásaiból. Fontos tudni, hogy egy régi épületről van szó, amely villanyhálózata a rákapcsolt elektromos berendezések végett túlterhelté vált, és veszélyt jelentett. Emiatt kellett megejteni ezt a beruházást – mondta el Kovács, majd hozzáfűzte, hogy a felújításnak köszönhetően az elektromos hálózat tűzbiztossá válik. Az elmúlt 30 évben nem volt ilyen jellegű projektuma a klubnak, ezért már nagyon fontos volt számukra. A polgármester segédje kiemelte, hogy a támogatás megszerzése szempontjából nagyon fontos volt a Vajdasági Magyar Szövetség szerepvállalása a tartományi titkárságokon.

Kovács végezetül azt is elmondta, hogy az önkormányzat rendszeresen támogatja az Egység FK-t, és a Komunál Közvállalat is segíti a klub munkáját. Emellett a helyi közösség a helyi járulékból támogatja labdarúgókat.

A rendkívüli állapot bevezetése miatt idő előtt lezárult a tavaszi szezon. Ez rosszul érintette az Egységet, mert a második helyen álltak, 2 pont lemaradással, mondta el lapunknak Baranyi Béla, a klub elnöke.

– Egy győzelem esetén át tudtuk volna venni az első helyet, sőt, komolyan pályáztunk a bajnoki címre. A rendkívüli állapot miatt ez nem így alakult, és jelen pillanatban nem tudunk semmit sem. Úgy értesültünk, hogy az első helyen végzett Tomislavci anyagi gondok miatt nem tudna felmenni a Szabadkai Ligába. Viszont még kérdéses, hogy második helyezettként a helyükbe tudnánk-e lépni. Várjuk az értesítést, hogy maradunk-e a községi ligában, vagy feljebb jutunk – számolt be Baranyi, majd hozzáfűzte, hogy jelen pillanatban a klub szünetel az edzésekkel. Sem a felnőtt csapat, sem a pionírok nem vesznek részt felkészülésben. Viszont az önkormányzat engedélyével a labdarúgópályát megnyitották rekreáció céljára, mondta az elnök.