2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Gyógyszergyári négyes

Kai Havertz első gólja (Fotó: Beta/AP)

Kai Havertz első gólja (Fotó: Beta/AP)

Hétfő este a Werder–Leverkusen mérkőzéssel lezárult a Bundesliga 26. fordulója. A gyógyszergyári vendégek rendkívül könnyedén, 4:1-re legyőzték a brémaiakat. A Leverkusen a 28. percben szerzett vezetést, de a hazaiak hamar egyenlítettek. Az 1:1-es eredmény nem sokáig állt a kijelzőn, hiszen pár pillanattal később a vendégek ismét előnyhöz jutottak. A második félidőben a Werder elfáradt, így a Leverkusen a végén kiütéses sikert ünnepelhetett. A párharcon Havertz duplája mellett Weiser és Demirbay is betalált, a hazaiaknál csak Gebre Selassie tudta bevenni az ellenfél kapuját. A német bajnokság nagy visszatérése meccsenkénti hármas gólátlagot hozott a 26. fordulóban.

Német bajnokság, a 26. forduló hétfő esti meccse: Werder–Leverkusen 1:4. Az élcsoport: Bayern 58, Borussia (D) 54, Borussia (M) 52, Leipzig 51 pont stb.

ANGLIA

Ellenőrzik az edzéseket

A Premier League-ben ellenőrök váratlanszerű megjelenésével gyakorolnak nyomást a csapatokra, hogy azok az előírásoknak megfelelő edzést tartsanak játékosaiknak. Richard Garlick ligaigazgató kiemelte: szakértői csoportjuk létszámát a következő néhány napban kibővítik, hogy elég ellenőr álljon rendelkezésükre. A kluboknak biztosítaniuk kell, hogy az ellenőrök hozzáférjenek az edzés alatt készített videofelvételekhez és GPS-adatokhoz. A PL klubjai hétfőn rendkívüli megbeszélésen egyhangúlag döntöttek arról, hogy keddtől csoportokra bontva megkezdődhetnek a maximum 75 percig tartó edzések. A tréningeken egyelőre kerülni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek során a játékosok testi kontaktusba kerülhetnek egymással, ezenkívül pedig a labdarúgóknak be kell tartaniuk a távolságtartásra vonatkozó szabályokat is. Utóbbira vonatkozóan Mark Gillett, a liga orvosi tanácsadója kiemelte: a labdarúgás a közeljövőben nem várhat jelentős mértékű enyhülést. A csapatoknál az újraindulásig heti két alkalommal mintegy 40 főt vetnek alá koronavírus-tesztnek.