2024. március 28., csütörtök
SZERÉMSÉG

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mindamellett, hogy a rendkívüli állapot ideje alatt csökkentek a forgalmi jogsértések és balesetek, májusban és júniusban a gépjárművek mellett megnőtt a motorosok és a kerékpárosok száma is az utakon. Ezekben a hónapokban a szávaszentdemeteri (Mitrovicai) rendőrség munkatársai intenzívebben ellenőrzik a sebesség betartását, illetve igyekszenek kiszűrni az ittas gépjárművezetőket.

A ópazovai rendőrség felhívja a közlekedés résztvevőit, hogy vezessenek felelősségteljesen, mivel mindenkit büntetnek, aki megsérti a közlekedési szabályokat. Tekintettel arra, hogy a régió összes fontos útja áthalad Ópazova településen, és hogy önmagában Szerémségnek ezen a részén több mint 30 ezer regisztrált jármű van, évente átlag 5-7 ember hal meg közlekedési balesetben.

Az ópazovai Čistoća Közvállalat 6 millió dinárt különített el a közlekedési táblák felújítására. A helyi közlekedésbiztonsági tanács kiemelte, az iskolai övezetekben lévő forgalmi jelzőtáblák is megújulnak az idén. Rámutatott arra is, hogy az áldozatok számának csökkenését a tíz évvel ezelőttihez képest nagyban befolyásolta a körforgalom kiépítése a község területén.