2024. április 18., csütörtök

Június végén kezdődhet a turisztikai idény

A YUTA közlése szerint az idegenforgalmi irodák június végén, július elején megkezdik az idegenforgalmi utazások lebonylítását azokban az országokban, amelyek iránt a szerbiai turisták leginkább érdeklődnek.

A szervezet igazgatói bizottságának keddi ülésén megállapították, hogy az idegenforgalmi irodák káderekben és szervezésileg is készen állnak a startra, arra, hogy a már leszerződött, nyári turisztikai utazásokat realizálják.

Az irodák természetesen tekintettel lesznek a biztonsági előírásokra, gondját viselik az utasok biztonságának, vagyis az adott országokban érvényes járványügyi előírásokkal összhangban járnak el. 

A YUTA közleményével egyidejűleg jelentették be, hogy június 1-jétől megnyitják a határokat Szerbia, Bulgária és Görögország között. Bojko Boriszov bolgár kormányfő megerősítette, hogy az utazás június 1-jétől karanténmentes. Az utazóknak egy nyilatkozatot kell aláírniuk, melyben kijelentik, hogy nincsenek koronavírusra utaló tüneteik, hogy a saját országukban nem voltak karanténban, egyetértenek azzal, hogy saját felelősségükre utaznak, és meg kell hagyniuk a telefonszámukat.