2024. március 29., péntek
SZABADKA POLGÁRI MOZGALMA

A kampánystandok felállítása érdekében

„Szabadka Polgári Mozgalma értesíti a közvéleményt, hogy 2020. május 12-én kérelmet nyújtott be Szabadka Város Önkormányzatának, amelyben kérte a közterületek használatáról szóló határozat meghozatalát, amelyben engedélyezné a kampánystandok felállítását, ahonnan lehetővé válna a szórólapok osztása. Sajnos hét nap elteltével sem született döntés erről a kérelemről” – olvasható Szabadka Polgári Mozgalma szerkesztőségünkbe eljuttatott értesítésében.

Az értesítésben felkérik Szabadka polgármesterét és a Városi Önkormányzati hivatal vezetőjét, hogy nyilatkozzon arról, „miért képtelenek hatékonyan megszervezni a munkájukat”, és „ha úgy gondolják, hogy nem kaphatnak lehetőséget az egyenrangú választási kampányra az ellenzéki listák, akkor erről értesítsék a nyilvánosságot”.

„Szégyenletes az a tény, hogy a városvezetés törvénytelen eszközökhöz folyamodik az ellenzéki választási tevékenység meggátolása érdekében.

Követeljük, hogy az átnyújtott kérelmünk alapján sürgősen engedélyezzék a közterületek és helyi közösségi termek kampánycélokra való használatának jóváhagyását” – olvasható az értesítésben.