2024. április 23., kedd

„Belgrád előnyben van”

Jól áll Belgrád pályázata az Euroliga zárótornájának lebonyolításáért futott versenyben Goran Grbović, a fővárosi aréna vezérigazgatója szerint. Az egykori kiváló kosaras Grbović az RTS műsorában vendégeskedve elmondta, nagyon hamar felvették a kapcsolatot az Euroliga vezetőségével, és Belgrád minden szempontból megfelelő helyszín lenne a szezon befejezésére. „Az egész folyamat rendkívül bonyolult, 18 csapatot kell vendégül látni egyetlen városban. Az alapszakaszból is hátravan még 6 forduló, csak ezek után következne a nyolcas-, illetve a négyes döntő. Rövid idő alatt, július 4-e és 27-e között 54 mérkőzést kell lejátszani, és Belgrád logisztikai szempontból minden más pályázó előtt jár” – bizakodott a vezető.

Grbović azt is hangsúlyozta, a város, a kormány, valamint az aréna képviselői mindenkinél korábban megkezdték az egyeztetést az Euroliga illetékeseivel. „Attól a naptól kezdve, hogy az Euroliga nyilvánosságra hozta a lebonyolítási tervet és az időpontokat, kapcsolatban állunk a cég vezetőségével. A város és a kormány részéről is hatalmas támogatást élvezünk, az Euroliga számára olyan teljes körű javaslatot tettünk a házigazda szerepért, amely a sport- és a szociális szempontokat is figyelembe veszi” – mutatott rá Grbović, elárulva, a kormány elismerné a külföldről érkezők koronavírus-tesztjét, így nem lenne szükség kötelező karanténokra, csak elkülönített csapattáborokra.

A vezérigazgató szerint a múlt héten a lebonyolításért bejelentkezett Ljubljana komoly rivális, a szlovének előnye, hogy Jugoszlávia 50 éve ott lett világbajnok. A belgrádi pályázat viszont lényegesen komolyabb fázisban van. „Már javában egyeztetünk az Euroliga eseményszervezőivel. Tudomásom szerint a játékosok és a csapatok túlnyomó része Belgrádba szeretne jönni, ez nagy előnyt jelent” – érvelt.