2024. április 20., szombat

Rockopera gyerekszereplőkkel

A kelebiai Huber Zalán és az óbecsei Koncz Antónió is játszani fog az István, a királyban

Az utóbbi hetekben két vajdasági fiúért szurkolhattunk, akik bekerültek az István, a király iskolába megy zenés-színházi tehetségkutató verseny döntőjébe. A közönségszavazás és a zsűri döntése alapján pénteken megszületett a végeredmény, szombaton pedig közzétették a rockopera szereposztását. Az óbecsei Koncz Antónió Tordát, a táltost fogja eljátszani az előadásban, a kelebiai Huber Zalán pedig Bese szerepét kapta. A koronavírus-járvány miatt még nem tudni, hogy mikor mutatják be a rockoperát. Az előadás különlegessége az lesz, hogy mindegyik szerepet azok a gyermekek fogják eljátszani, akik bejutottak a tehetségkutató döntőjébe.

Huber Zalán eredetileg Laborc szerepére jelentkezett.

– Ismerem a szerepet, örülök neki, mert nagyon tetszik a zene dallama. A három magyar főúr közül az egyiket, Besét kell majd eljátszanom. Nagyon várom az előadást, és izgatott vagyok. Örülök neki, hogy bekerültem az István, a király rockoperába. Köszönöm szépen mindenkinek a szavazatot és a gratulációt – mondta Zalán.

Édesanyja, Huber Edina elmesélte, hogy meglepődtek, amikor megtudták, hogy a fiuk szerepet kapott.

– Pénteken kaptunk egy értesítést a végeredményről, és jelentették, hogy Zalán nem kapta meg azt a szerepet, amiért versenyzett. Megtudtuk azt is, hogy szombaton lesz meg a szereposztás, ami meglepetésként fog érni minden döntőst. Szombaton este 10-kor tudtuk meg, hogy Zalán kapott egy szerepet. Amikor másnap elmondtuk neki, nagyon örült és izgult is. Az előadást Sebestyén Aba fogja rendezni. A járványhelyzet miatt még nem tudják az előadás időpontját. Amint rendeződik a helyzet, akkor fognak bővebb információval szolgálni – tudtuk meg Huber Edinától.

Az óbecsei Koncz Antónió István szerepére készülve első produkcióként a Távol vagy tőlem című dalt adta elő saját zongorakísérettel, a döntőbe pedig a Nincs más út, csak az Isten útja című dallal szerette volna meggyőzni a közönséget és a zsűrit. Bár nem István szerepét osztották rá, a fiú mégis nagyon boldog.

– Először fel sem fogtam, hogy mi történt, mert a szereposztás kihirdetése előtti eredményhirdetésen nem voltam a nyertesek között – ekkor egy világ omlott össze bennem. Ezt követően érkezett az értesítés, hogy a rockoperában rám osztották Torda, a táltos szerepét. Bár elsőre furcsa volt, de megértettem a döntésüket. Nagyon boldog vagyok, hogy részese leszek a produkciónak, és őszintén tudok örülni a táltos szerepének is, mert erős, rockos dalokat adhatok majd elő. Egyelőre még csak ismerkedem ezekkel a dalokkal – mondta el érdeklődésünkre Toncsi.