2024. április 20., szombat

A kódszámot is fel kell tüntetni!

Jelentkezés a tehetséggondozó gimnáziumokba – Június elején tartják a felvételi vizsgákat

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium felvételi vizsgájára május 18-a és 21-e között lehet jelentkezni reggel 8 és 20 óra között. Miután a diákok kitöltötték a jelentkezési űrlapot, el kell küldeniük azt a bolyai@bolyai-zenta.edu.rs e-mail-címre. Ezt csak azok a tanulók tehetik meg, akik április elején is jelentkeztek az oktatásügyi minisztérium honlapján. Az akkor kapott kódszámot is fel kell tüntetni a jelentkezési lapon. Ha sikerül a jelentkezés, a diák e-mailben választ fog kapni az iskolától. Személyesen is lehet jelentkezni az intézmény titkárságán a kitöltött űrlappal, amelyből két példányt kell átadni. Azok a nyolcadikosok, akik áprilisban nem jelentkeztek a minisztérium honlapján, vagy nem kaptak visszajelzésként egy generált kódszámot, az iskola titkárságán jelentkezhetnek a felvételi vizsgára. A személyes jelentkezés előtt fel kell hívni a 024/816-700-as telefonszámot. Bővebb információ ugyanezen a telefonszámon kapható.

A matematika tagozatra jelentkezők június 9-én 10 órától fognak felvételi vizsgát tenni. Azok, akik a számítástechnikai-informatikai tagozatot választották, június 10-én 10 órától felvételiznek matematikából. Azok a nyolcadikosok, akik a képzőművészeti tagozatra szeretnének iratkozni, június 12-e és 14-e között fognak felvételizni mindhárom nap reggel 8 órától a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium népkerti kihelyezett tagozatán.

A jelentkezéshez szükséges űrlapot a www.bolyai-zenta.edu.rs honlapról lehet letölteni.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumba is május 18-a és 21-e között lehet jelentkezni. Azoknak, akik a nyelvi tagozatra szeretnének iratkozni, le kell tölteniük a jelentkezési lapot a http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc linkről. A jelentkezési lap tetejére be kell írni azt a kódot, amelyet a diák az áprilisi regisztráció során kapott az oktatásügyi minisztérium honlapján. A kitöltött űrlapot május 18-a és 21-e között 20 óráig el kell küldeni az office@tg.edu.rs e-mail-címre. A sikeres bejelentkezés után a diák egy visszaigazoló e-mailt kap az iskolától. Ha a tanulónak még nincs meg az általános iskolából az azonosítója, amelyet be kell írni a diákkönyvecskéjébe, utólag is el tudja juttatni a gimnáziumnak.

A felvételi vizsgát június 12-én és 13-án tartják, mindkét napon 10 órai kezdettel.

A sport tagozatra a bejelentkezés űrlapján hamarosan közzéteszik az iskola honlapján. Ezt június 8-án és 9-én 8 és 16 óra között lehet átadni az iskolában.

Bővebb információ a 065/967-08-60-as telefonszámon kapható, valamint a www.tg.edu.rs honlapon.