2024. március 29., péntek
NAGYBECSKEREK

Új virágkompozíciók a város több pontján

A nagybecskereki Čistoća i zelenilo köztisztasági kommunális vállalat felel a város területén a parkos részeken, illetve közterületeken kialakított virágos felületekért. A polgárok nagy örömére a központban, a sétálóutcán szebbnél szebb virágkompozíciók ékesítik a teret, de a városháza kerthelyiségében is, továbbá a körforgalmaknál és más középületek előtt is, ahol van a virágoskerteknek hely, gyönyörű virágpalántákkal látják el, amelyek egészen a késő őszig pompáznak.

A gólyacsaládot ábrázoló kompozíció tartósan a városháza parkjában kapott helyet, és évente egyszer megújul, a néhai Komitét, a pártház előtt egy újabb mozzanat csalogatja a nézelődőket, egy virágokkal feldíszített, háromágú fatörzs ékesíti a virágoskertet, a már megszokott, de mindig sokszínűen ékeskedő lepkealakú kompozíciók mellett most egy nagy biedermeier-csokor is szép látványt nyújt, de a kalap alakú zöldellő összeállítás úgyszintén, emellett van egy óriási, ötszirmú virág, amely a városi polgárok kedvence lett.

A Szabadság tér a legdíszesebb helyszín, viszont a Búza tér, a baglyasi lakótelep egyes részei sem maradnak le – mindenhol kellemes látványt nyújtanak a gyönyörűen pompázó virágcsodák.