2024. április 20., szombat

Megkezdődött a száz euró kifizetése

A Szerbiai Posta mintegy 1500 postahivatalában és a Postatakarék 185 fiókintézetében szombaton kezdték meg a nyugdíjasok részére a 100 euró értékű, pontosabban 11.759,40 dinár összegű, egyszeri segélynek a kifizetését. Az állam arra a bankszámlára utalta a pénzt, amelyre egyébként is érkezik a nyugdíj.

Nataša Marković, a Postatakarék (Poštanska štedionica) pénzintézet munkatársa emlékeztetett arra, hogy azok, akik lakcímükön veszik át nyugdíjukat, vagyis a postás viszi ki nekik, ezt a segélyt ilyen formában nem vehetik át, hanem automatikusan számlát nyitottak a számukra a Postatakarék legközelebbi fiókjában, amiért nem kell külön fizetniük, és amely, miután felvették a pénzt, meg is szűnik.

A pénzintézet egyébként mobil fiókintézetet is üzemeltet, amely szükség szerint keresi fel azokat a helyszíneket, ahol nincs bankfiók vagy ahol nagy a tömeg. A mobil kirendeltség jelenleg Szabadkán van, az elkövetkező napokban pedig bejárja azokat a helyeket, ahol nincs fiókintézete.

A nyugdíjasok mellett a szociális segélyből élők is automatikusan megkapják ezt az egyszeri támogatást. Esetükben a kifizetés május 21-én, csütörtökön kezdődik.