2024. március 28., csütörtök

Mától lehet jelentkezni

A tehetséggondozó gimnáziumok és a művészeti iskolák június első felében tartják meg a felvételi vizsgát

A nyolcadikosok mától, hétfőtől, vagyis május 18-ától 21-éig jelentkezhetnek online a tehetséggondozó gimnáziumok és a művészeti középiskolák felvételi vizsgájára. Mindezt mind a négy napon reggel 8 és este 8 között tehetik meg. Ez a felhívás nem vonatkozik a sporttagozatokra iratkozókra – áll az oktatásügyi minisztérium közleményében.
A balettiskolákban június 7-e és 9-e között tartják meg a felvételi vizsgát, amely mindhárom napon 10 órakor kezdődik. Számítástechnikából és matematikából június 10-én 10 és 12 óra között tartják a tudásfelmérést, fizikából pedig 14 és 16 óra között. A nyelvi gimnáziumokban június 12-én és 13-án 10 órától felvételiznek a jelentkezők. A zeneiskolákba bejutni szándékozó diákok június 12-e és 14-e között tehetnek felvételi vizsgát, mindhárom napon reggel 8 órától. A képzőművészeti középiskolákban ugyancsak ebben az időpontban lehet majd felvételizni.
Az előzetes rangsort június 16-áig teszik közzé. Ezen a napon 10 és 16 óra között fellebbezhetnek a tanulók a felvételi eredményével kapcsolatban. A matematikai, a nyelvi, az informatikai, a biológiai és kémiai, a fizikai szakokra jelentkezők végleges rangsorát június 17-éig hozzák nyilvánosságra.
Bővebb információ a http://www.mpn.gov.rs/polaganje-prijemnih-ispita-za-upis-u-specijalizovane-srednje-skole-i-odeljenja/ honlapon olvasható.