2024. március 28., csütörtök

Jutalom az elkötelezett munkáért

Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi esélyegyenlőségi titkár pénteken segélycsomagokat adott át a szociális intézmények munkavállalóinak. A tárca május 6-ai ülésén döntött az 1670 segélycsomag elosztásáról az alacsony jövedelmű és a karanténváltásokban részt vevő alkalmazottak számára.

1670 segélycsomagot osztottak ki (Fotó: vojvodina.gov.rs)

1670 segélycsomagot osztottak ki (Fotó: vojvodina.gov.rs)

A tartományi titkár kiemelte, Vajdaság szociális rendszere nagy, a tartományi kormány által alapított intézményekben és 55 magánotthonban több mint 11 300 alkalmazott dolgozik és lakó él.
– Egy ilyen nagy rendszerben sikerült minden embert megmenteni – mondta Vuletić, és hozzátette, az intézményekben négy koronavírusos eset fordult elő.

Elmondása szerint két lakónál regisztrálták a vírust, mindketten jól vannak, már második alkalommal lett negatív a tesztjük, emellett két alkalmazott is megfertőződött, ők tünetmentesek voltak.

A rendszer összes alkalmazottja elkötelezetten és felelősségteljesen viselkedett, a tartományi kormány pedig úgy döntött, megjutalmazza munkájukat. Az átadáson a város területén működő intézmények igazgatói vettek részt.