2024. április 19., péntek

Növekszik a betegek száma Szerbiában

Csökkenés után ismét emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma az országban. A járávnyügyi szakértők elmondása alapján ez is az bizonyítja, a COVID-19 továbbra is közöttünk van, a lakosoknak fokozottan be kell tartani az előírásokat.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint a 6524 kivizsgált eredmény alapján tegnap óta 114-el nőtt a koronavírus fertőzöttek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 óra alatt két beteg vesztette az életét.

Szerbiában az elhalálozási arány 2.17 százalékos a COVID-19 vírus általi szövődményben, összesen eddig 10 610 személy fertőződött meg a betegséggel, 230 személy vesztette életét.

Jelenleg 764 pácienst kezelnek a kórházban koronavírus miatt, ez idáig 4.713 személy hagyhatta el a kórházat gyógyultan a betegségből. Az eddigiekben 181.272 vérmintát vizsgáltak ki a vírus nyomát keresve.

Dr. Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója elmondta, a Vranjeban ismét aktív a koronavírusba megbetegedettek számára fenntartott április végén bezárt ideiglenes kórház. Erre a lépésre az új fertőzöttek számának növekedése miatt volt szükség, tegnap 52 új pácienst fogadtak.