2024. március 29., péntek

Elhunyt egy koronavírussal fertőzött szabadkai rendőr a tartományi kórházban

A járvány harmadik szabadkai áldozata

A Vajdasági Klinikai Központban (VKK) elhunyt egy COVID-19 vírussal fertőzött páciens, erősítették meg a hírt a 021.rs hírportálnak. Az elhunyt 50 éves férfi. Ezzel a halálesettel 22-re nőtt a járvány kitörése óta a VKK-ban elhunytak száma.

Aleksandar Vučić szerb államfő ma kijelenette, hogy tegnap óta jegyeztek halálesetet Belgrádban is, a niši adatokra pedig várnak. Ami az új fertőzöttek számát illeti, a mai a legjobb nap, mert az államfő ismeretei szerint 11 óráig 4844 tesztelésből csak 34 mutatott pozitív eredményt a koronavírusra, ami 0,75 százalékos arány, az eddigi legjobb eredmény, nyilatkozta Vučić a Prva TV-nek. Hozzátéve, hogy ez még mindig nem jelenti a járvány végét, elővigyázatosnak kell maradni továbbra is.

Több szerbiai híroldal is arról számolt be, hogy az 50 éves elhunyt férfi egy szabadkai rendőr. A Blicnek a szabadkai rendőrségen megerősítették, P. Š. közlekedési rendőrként dolgozott és munkája végzése közben fertőződött meg. A fertőzést április elején állapították meg nála, mielőtt állapota rosszabbra fordult volna, az Újvidéki Vásár csarnokában kialakított ideiglenes kórházban kezelték. Az elmúlt egy héten lélegeztetőgépen volt, az orvosok nem tudtak segíteni rajta.

Ő a járvány harmadik szabadkai áldozata. Korábban egy 62 éves nő és egy 46 éves férfi halt meg a fertőzés szövődményei következtében. Szabadkán eddig 54 fertőzést regisztráltak.