2024. április 25., csütörtök

A 100 eurós támogatást fizetik a nyugdíjasoknak

Mától a nyugdíjasok a Postatakarék Bankban és a postákon felvehetik a 100 eurós támogatást. Azoknak fizetik az összeget, akik a címükre kapják a nyugdíjat, vagy pedig a Postatakarék Bankban van folyószámlájuk. 950 ezer polgár veheti fel már ma a pénzt.

Kora reggel óta kígyózó sorokban várják az idős polgárok, hogy hozzájuthassanak a pénzhez. A Postatakarék illetékesei közölték, hogy ma délután hat óráig fogadják az ügyfeleket. A pénzintézet központi kirendeltsége előtt várakozó polgárok védőmaszkokat és kesztyűt kaptak, de reggeli kávét is, hiszen voltak, akik már reggel 6 óra óta várakoztak.

Aleksandar Čorta, a Postatakarék Bank illetékese a Szerbiai Rádió és Televíziónak arról számolt be, hogy a nagy tömeg miatt növelték a tolóablakoknál dolgozók számát, és hogy a 185 fiókintézetük mindaddig nyitva tart, amíg az utolsó ügyfelet is ki nem szolgálják. Azoknak a polgároknak, akik a nyugdíjat a címükre kapják, külön számlát nyitottak a 100 eurós egyszeri segély átutalására. Ők személyi igazolványukkal tudják felvenni a pénzt a bankban.

Siniša Mali pénzügyminiszter is beszámolt a 100 eurós támogatás folyósításáról, hozzátéve, hogy az elkövetkező napokban azok a nyugdíjasok is megkapják az összeget, akik már rendelkeznek folyószámlával más bankoknál. Ezt követően a hátrányos szociális körülmények között élők kaphatják meg a pénzt, utánuk pedig mások is, akik online vagy telefonon jelezték, hogy igényt tartanak a támogatásra.