2024. április 19., péntek

Elkészült a Munkás utcai parkoló

A Munkás utcai ideiglenes parkoló rendezésére tavaly írták ki a versenypályázatot, a napokban befejeződtek a munkálatok, így végre nem kell sárban, porban járkálni a környéken.

A város központjában dolgozók számára nagy megkönnyebbülést jelent, hogy végre rendezték a Munkás utcai parkolót (Dávid Csilla felvétele)

A város központjában dolgozók számára nagy megkönnyebbülést jelent, hogy végre rendezték a Munkás utcai parkolót (Dávid Csilla felvétele)

A parkoló területét (Munkás utca 18.) rendezték, a napokban elvégezték az utómunkálatokat, így minden készen áll a hivatalos megnyitásra. A bekötőutakat újraaszfaltozták, a parkolókat betonlapokkal rakták le.

A rekonstrukciós munkálatok január 20-án kezdődtek, a munka befejezésének határidejét április 18-ára tűzték ki, de először a rossz idő miatt halasztották el, majd a rendkívüli állapot akadályozta a felújítás befejezését. A rekonstrukciós projektum összértéke eredetileg 35 millió dinárt tett ki, de a munkálatok során pluszköltségek keletkeztek, ezért a parkoló kialakítása végül is 44 millió dinárjába került az újvidékieknek.

A munkálatokat a Bobar Beška vállalat, a Put közvállalat és a nagybecskereki Saša-inžinjering vállalat végezte el, ezek voltak az egyedüli jelentkezők az önkormányzat által kiírt versenypályázatra. A felújított részben 100 parkolót alakítottak ki a személygépkocsik számára, megépítették a felszíni szennyvízhálózatot, kerékpárparkolókat helyeztek el, és az egész területen új közmegvilágítást telepítettek.

A parkoló rendezésével elhárultak azok a gondok, amelyek sok borsot törtek a környéken dolgozók, lakók orra alá, mert az egyenetlen, földes felület miatt gyakran pocsolyák alakultak ki. Az sem mellékes, hogy a szóban forgó parkoló a Munkás utcai Tündérlak óvoda közvetlen közelében helyezkedik el, ezért a gyerekeknek sem volt éppenséggel „ideális” a sáros részen keresztül eljutni a leparkolt autóig. Ezenkívül a város központi részében mindig zsúfoltak a parkolóhelyek, és a Munkás utcai kijelöletlen parkolóhelyeken gyakran az össze-vissza parkoló személygépkocsik okoztak komoly gondot, a polgárok gyakran nehezen tudtak kijutni autójukkal a parkolókról.

A parkolóhely hivatalos megnyitása az elkövetkező néhány napban várható.