2024. április 19., péntek
ZOMBOR

Védekezés a parlagfű ellen

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Zombor városi tanácsa hétfőn tartotta 202. ülését, amelyen 13 napirendi pontot tárgyaltak meg. A városi tanács tagjai elfogadták a Zelenilo kommunális közvállalat parlagfű irtására tett ajánlatát Zombor területén. E szerint az ajánlat szerint a parlagfüvet kézi és gépi kaszálással távolítják el, a munka üteme azonban az időjárási körülményektől, valamint a gyomnövény elterjedésétől függ. A terv szerint egyszer virágzás előtt, további háromszor pedig a vegetáció során kaszálják majd a parlagfüvet.

Az ülésen döntés született a sport terén kiírt pályázatokról is. Zombor város költségvetéséből 20 millió dinárt különítenek el a sportklubok éves programjaira, valamint 2 millió dinárt a legígéretesebb fiatal sportolók ösztöndíjaira.

A tanács elfogadta a város területén történő taxis szállítási szolgáltatások díjairól szóló határozatot is, amely tartalmazza az indulási, a kilométerenkénti és a várakozási tarifákat. A döntést Zombor város hivatalos honlapján teszik közzé, és 2020. május 15-étől lép hatályba.