2024. április 25., csütörtök

Visszatérítik a diákok hónaposjegyei árának egy részét

Zenta község önkormányzata megállapodott a helyi Severtrans Utasszállító Vállalattal, hogy a cég visszatéríti a szülőknek a hónaposjegyek árából azt az összeget, amelyet a diákok nem használtak fel utazásra.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, két tételről van szó: februárban volt hét munkanap, amikor a tanulók az influenzaszünet miatt nem jártak iskolába, valamint március 16-ától, a rendkívüli állapot kihirdetésétől, a március 31-éig terjedő időszak, ugyanis a családok erre a hónapra is már február végén megvásárolták a hónaposjegyeket.

– Az elsős, másodikos és harmadikos tanulók esetében ezt a két összeget automatikusan beleszámítják a szeptemberi hónaposjegy árába, ami nem kevés, hiszen összesen 19 munkanapról beszélünk, a végzősök pedig visszakapják a pénzt. Az utóbbiaknak jelentkezniük kell a Severtrans 024/812-044-es telefonszámán, vagy a severtrans.as@gmail.com e-mail-címen, hogy megbeszéljék a visszatérítés részleteit – nyilatkozta Perpauer Attila.