2024. március 29., péntek

Hétfőn nyit a fedett uszoda Óbecsén

A kültéri úszómedencék június elejétől várják a látogatókat

Hétfőn (május 18-án) nyit Óbecsén a sportközpont fedett uszodája, és ugyanezen a napon a sportcsarnok is várja a sportolókat.

A belépőjegy ára idén is 200 dinár lesz (Fehér Rózsa felvétele)

A belépőjegy ára idén is 200 dinár lesz (Fehér Rózsa felvétele)

Nemrégiben megérkeztek a köztársasági válságstábnak a sportközpontok nyitására vonatkozó biztonsági ajánlásai, ezekhez az előkészületekhez szükség lesz néhány napra, de a céllövölde, a cselgáncs- és a tornaterem már működik. Az uszoda fertőtlenítése mellett a Vajdasági Közegészségügyi Intézetnek is ellenőriznie kell a víz minőségét – tudtuk meg Dejan Terzić igazgatótól.

A fedett uszoda munkanapokon fél 6 és 8, valamint 12 és 17 óra között, hétvégén pedig 12 és 18 óra között várja a szabadidős sportolókat. Bár már megkezdték a víz melegítését, ahhoz, hogy az úszómedence vize elérje az optimális 27 fokot, még néhány napnak el kell telnie.

Azoknak, akik az edzőtermek valamelyikét használják, azt javasolják: otthon zuhanyozzanak és öltözzenek át, de az edzéshez továbbra is sportcipőt kell váltani, az edzés során pedig tartani kell a zárt térre javasolt távolságot.

Az igazgató elmondása szerint a strandidényre is megkezdték az előkészületeket, és ha az időjárás is kedvez, a kültéri medencéket június elejétől lehet használni. Nagyobb munkákat az idén itt nem fognak végezni.
– Pályáztunk a termálvizes medencék felújítására, de a rendkívüli állapot miatt leállt az élet, még értesítést sem kaptunk arról, hogy nyertünk-e támogatást?

Nem is vágtunk bele a munkálatokba, a terveket jövőre fogjuk megvalósítani, mert küszöbön az idénykezdés – jelentette ki Dejan Terzić igazgató.

A belépőjegy ára nem változott, az idén is 200 dinár lesz. A négy személyre szóló csoportos jegyekért fejenként 150 dinárt kell majd fizetni, a 35 alkalomra szóló belépőjegyért pedig 4000 dinárt.