2024. március 28., csütörtök

Példamutató felelősségvállalás

A Vajdasági Vöröskereszt önkéntesei 86 ezer családot segítettek a rendkívüli állapot idején

A Vöröskereszt hete alkalmából, amelyet május 8–15-éig ünnepelünk, Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap fogadta a Vajdasági Vöröskereszt küldöttségét. Megköszönte a szervezet aktivistáinak segítségét a koronavírus-elleni sikeres küzdelemben.

Mirović a Vajdasági Vöröskereszt küldöttségét fogadta (Fotó: vojvodina.gov.rs)

Mirović a Vajdasági Vöröskereszt küldöttségét fogadta (Fotó: vojvodina.gov.rs)

– A Vajdasági Vöröskereszt a válság pillanatában megmutatta, mennyire fontos a szervezet munkája, ezért a tartományi kormány továbbra is támogatni fogja a szervezet tevékenységeit. A szervezet példát mutatva másoknak igazolta küldetését – mondta Mirović.

– A rendkívüli állapot idején 86 ezer családot és 106 ezer egyént segítettünk. Felelősségteljesen viselkedtünk minden aktivista és önkéntes egészségének megőrzése érdekében, s ezáltal sikerült elkerülnünk a fertőzést – mondta Boško Mitrašinović, a Vajdasági Vöröskereszt titkára.

A tartományi kormány a Vöröskereszten keresztül összesen 32 670 csomagot szállított az egészségügyi dolgozóknak, a kisjövedelmű, szociális intézmények dolgozóinak, a fogyatékossággal élő munkavállalók szövetségének, a menekülteknek és a lakóhelyüket elhagyni kényszerült családoknak. Ezenkívül a tartományi költségvetésből 7,9 millió dinárt irányozott elő a 12 vajdasági népkonyha támogatására.

A Vajdasági Vöröskereszt igazgatója, Dejan Ukropina kiemelte, a szervezet és az 1000 önkéntesük munkája nem lett volna ilyen eredményes az állam támogatása nélkül