2024. április 25., csütörtök
SZUPERLIGA

16 helyett 20?

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a szerb Szuperliga május 30-án a 27. fordulóval folytatódik. A legmagasabb osztályban a tervek szerint június végéig lejátsszák a hátralévő négy fordulót. A rájátszásra az idén nem kerül sor. A Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) bejelentésének értelmében a Szuperliga 2019/2020-as idényében nem lesznek kiesők, az I. liga legjobban szereplő együttesei azonban feljutnának. A szerb sportlapok a közelmúltban arról írtak, hogy a 16 helyett így 18 csapat indulhat a Szuperligában a 2020/2021-es szezonban, most viszont olyan hírek láttak napvilágot, miszerint 16-ról egyből 20-ra növelnék a legmagasabb osztályban szereplő klubok számát.

Az I. liga jelenlegi állása szerint a feljutók táborát a belgrádi Grafičar, a Gornji Milanovac-i Metalac, a palánkai Bácska és a čajetinai Zlatibor jelentené. Amennyiben valamelyik gárda nem tudja teljesíteni a Szuperligához szükséges feltételeket, akkor a tabellán mögötte szereplő együttest illetné meg a feljutó hely. A következő szezontól kezdődően 38 fordulót játszhatnak a legfelső divízióban, rájátszás nélkül. A topolyai TSC jelenleg a negyedik, európai kupaszereplést érő helyet foglalja el a Szuperliga táblázatán. Szabó Zoltán együttese az ivanjicai Javorral, az újvidéki Proleterrel, a belgrádi Crvena zvezdával és a niši Radničkivel mérkőzik.

Időközben kisorsolták a szerb kupa negyeddöntőjének párosításait is. A legjobb négy mezőnye a Čukarički–Radnički (N), a Radnik–Partizan, a Vojvodina–Mladost és az Inđija–Crvena zvezda párharcokból kerül ki. Az egymeccses összecsapásokat június 3-án rendezik, az elődöntő dátuma június 10-e, a döntőé június 24-e.

Az FSS ma (csütörtökön) ülésezik, hivatalos döntés a bajnokságok jövő évi sorsáról a délutáni órákban várható.