2024. április 24., szerda
KREATÍV PERCEK

A titok a stílusok keveredésében rejlik

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Egy tetőtéri egyterű lakás konyhájának átalakulását mutatom be. Az alapbútorok már ott voltak, és a kis helyiségben sok volt a tetőt tartó oszlop. Amikor tereket tervezünk, olykor találkozunk olyan dolgokkal, amiken nem lehet változtatni, akkor ezeket valahogy ki kell használni. Az elavult konyhát és a konyhai berendezéseket is minőségben, stílusban a lakás többi részéhez kellett igazítani.

Első lépésként az eléggé megkopott munkapult cseréjét javasoltam, mert az színben sem harmonizált a bútorhoz. A mosogatót és a tűzhelyet is kicseréltük. 3D-s panellel dekoráltuk a konyhasziget külső részét, az önmagában is lyukacsos panel belső megvilágítására pedig LED-szalagot javasoltam. A sziget feletti panel is már eredetileg megvolt, de mivel a tulajdonos egy kevés mintát is szeretett volna belekombinálni, és szőlészettel foglalkozik, szőlőindás motívumot terveztem arra a részre. Ezt a mintát kovácsoltvasból lehet elkészíteni. A faliszekrények ajtaját fehérre cseréltük át, mivel a lakás többi részében is túlnyomórészt fehér bútorok dominálnak.

A konyhaszigethez hozzárendeltünk egy reggeliző pultot, ezáltal lehetővé tettük, hogy több személy is odaülhessen mellé. A pulthoz fehér műbőr bárszékeket vásároltunk.

Ebben a lakásban keverednek a stílusok, hiszen megtalálható a rusztikus és a klasszikus stílus is, mi mai modern elemekkel kombináltuk, és ezáltal harmonikus teret hoztunk létre.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.