2024. április 25., csütörtök

Újraindul az Univerzum

Elmaradt a gunarasi ifjúsági klub legnagyobb rendezvénye, ismét megnyitotta kapuit a konditerem

A rendkívüli állapot miatt valamennyi civil szervezet kénytelen volt a tevékenységét teljes mértékben minimalizálni.

Kovács Viktor, az Univerzum Ifjúsági Klub elnöke (Lakatos János felvétele)

Kovács Viktor, az Univerzum Ifjúsági Klub elnöke (Lakatos János felvétele)

A gunarasi és a pobedai fiatalokat tömörítő Univerzum Ifjúsági Klub igen aktív egyesület, ám a kialakult helyzet miatt nekik is elmaradtak a rendezvényeik. Köztük az egyik legnépszerűbb, a hagyományos majális. Kovács Viktor, az Univerzum elnöke arról számolt be lapunknak, hogy nagy terveik voltak az idén, igen tömegesnek ígérkező eseményt szerettek volna tartani, sztárfellépővel.

– A rendkívüli állapot miatt több megmozdulásunk is meghiúsult. Szerettük volna Pobedán újra beindítani a mozit, ezt az év második felére halasztottuk. Viszont, ami a legkellemetlenebbül érintett bennünket, az a majálisi megmozdulásunk teljes lefújása. Erre a rendezvényünkre öt hónapig készültünk a háttérben, és idén egy sztárfellépőnk is lett volna Magyarországról. Egyébként az elmúlt években az egyesületünk szervezett majálisa igen nagy visszhangot kapott Gunarason, mint ahogy a környéken is. Az idén több mint ezer emberre számítottunk volna, és elég fájdalmasan érintett bennünket a lefújása. Reméljük, hogy jövőre nem lesz semmi gond és bepótolhatjuk az ez évi terveinket – mondta el Kovács Viktor, majd hozzáfűzte, hogy a rendkívüli állapot ideje alatt nem voltak szervezett eseményeik, de mégsem tétlenkedtek. Segítséget nyújtottak az önkéntesekből álló helyi válságstábnak, elsősorban az idősek ellátásában működtek közre a fiatalok, így bevásároltak, beszerezték a gyógyszereket.

A rendkívüli állapot vége egyben azt is jelenti, hogy az Univerzum újrakezdte szokásos aktivitásait. A szervezet elnökének elmondása szerint az első lépések már megtörténtek, de a helyzet változékonysága miatt egyelőre még óvatosak a tervezéssel.

Hétfőn nyitotta meg kapuit az Univerzum edzőterme (Lakatos János felvétele)

Hétfőn nyitotta meg kapuit az Univerzum edzőterme (Lakatos János felvétele)

– A rendkívüli állapot hivatalos lezárását követően sikerült újra nyitnunk a tavalyi év végén beindított, és hamarosan a környéken is igen népszerűvé vált edzőtermünket. Az újranyitás alkalmából a felhasználóknak azzal kedveskedünk, hogy a május hónapot teljesen ingyenessé tettük számukra. Természetesen az újranyitás a szabályoknak megfelelően történt, vagyis 10 négyzetméteren mindössze egy személy tartózkodhat. Mivel az edzőterem összesen 35 négyzetméteres, így egyszerre csak hárman tartózkodhatnak a helyiségben. Odabenn fertőtlenítőszert helyeztünk el, és szabályozzuk a személyek közötti távolságtartást – nyilatkozta az ifjúsági egyesület elnöke.

– Az év további részére vonatkozó terveink korlátozva vannak, mivel még mindig nagy a bizonytalanság, ezért nem tudunk, merünk eseményeket szervezni. Amiatt is óvatosak vagyunk, mert nem szeretnénk úgy járni, mint a majálisi rendezvényünkkel. Épp ezért most a kisebb elképzeléseinket helyeztük előtérbe, mint például a Gunaras bejáratánál található kishíd felújítását, valamint a konditerem hátsó udvarának rendbetételét – számolt be Kovács Viktor, aki hozzátette még, hogy ezeknek a terveknek a közeljövőben kerül sor a kivitelezésére.