2024. április 20., szombat
VÁLASZTÁSOK 2020

Betekintés a választói névjegyzékbe

Mint ismeretes, június 21-én Szerbiában többszintű választásokat tartanak. A köztársasági, tartományi, valamint helyhatósági választáson való részvételre minden olyan nagykorú és cselekvőképes szerbiai állampolgárnak joga van, akinek állandó lakhelye a Szerb Köztársaság területén van. A választói jog feltétele továbbá, hogy z adott polgár szerepeljen a választói névjegyzékben. A választói névjegyzéket június 5-én 20 órakor zárják le. A polgárok betekinthetnek ezen jegyzékbe, és legkésőbb annak lezárása előtt öt nappal kérhetik az abban szereplő adatok bejegyzését, törlését, módosítását, kiegészítését vagy kiigazítását.

Szabadka, Kelebia, Kisbosznia és Békova települések lakosai Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Általános Közigazgatási és Közös Ügyek Titkársága – Általános Közigazgatási és Közös Ügyek Szolgálatán, a Városháza II. emeleti 215. irodájában tekinthetnek be a választói névjegyzékbe.

Palics, Ludas, Királyhalom és Hajdújárás polgárai a palicsi helyi hivatalban tekinthetik meg, illetve kérhetik a névjegyzékben szereplő adatok módosítását.

A csantavéri helyi hivatalban Csantavér, Visnyevác és Dusanovó lakosai ellenőrizhetik le a választói névjegyzékben szereplő adatokat, míg a bajmoki irodában Bajmok és Mišićevo polgárai. Felső- és Alsótavankút, valamint Mérges lakosai a tavankúti helyi hivatalban, míg Nagyfény, Újzsednik és Györgyén lakosai a nagyfényi helyi hivatalban tekinthetnek be az egységes választói névjegyzékbe.

A polgárok a választói névjegyzékbe elektronikus úton is betekinthetnek, a Szerb Köztársaság Államigazgatási és Önkormányzati Minisztériumának hivatalos honlapján, a személyi szám megadásával.