2024. március 29., péntek

Az első három órában fél millióan jelentkeztek

Május 15-e helyett ma reggel hat órakor működésbe lépett a Kincstári Igazgatóság online szolgáltatása, melyen keresztül igényelhető a 100 eurós segély. Várható volt a nagy érdeklődés, de arra talán senki sem számított, hogy az első három órában fél millió polgár jelentkezik. A weboldal a nagy megterhelés miatt időről időre nehezen elérhető.

Az online igénylés során a polgárok kötelesek megadni személyazonossági igazolványuk számát, személyi számukat (JMBG), valamint a bankot, ahol folyószámlájuk van. Abban az esetben, ha nincs számlájuk, kijelölik, mely bankban nyissanak számukra ideiglenes számlát a segély kifizetésére.

Az érdeklődők a https://idp.trezor.gov.rs/ weboldalon igényelhetik a segélyt.

A Tanjug és a Szerbiai RTV értesülése szerint pénteken megkezdik a telefonos igénylés fogadását is, a megfelelő telefonszámokat a médiumokban teszik majd közzé. A nyugdíjasok és a szociális segélyben részesülők kifizetését már pénteken megkezdik. Siniša Mali pénzügyminiszter a médiának elmondta, hogy 60 milliárd dinárt különítettek el erre a célra. Mindazok a nagykorú polgárok, akiknek igényelniük kell a 100 eurós támogatást (nem nyugdíjasok és nem szociális esetek), június 5-éig jelentkezhetnek. Ezen polgárok számára minden ötödik napon utalják át a pénzt. Hozzáfűzte, hogy az egyszeri támogatásnak gazdasági és lelki indoka van, egyfelől szeretnék bizonyítani, hogy az ország szilárd, másfelől remélik, a támogatás bizakodásra, derülátásra ad okot a polgárok körében.