2024. április 18., csütörtök
ÓBECSE

Ismét fogadja az ügyfeleket a Tisza Mente

Mától ismét van ügyfélfogadás a Tisza Mente Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. Miloš Crnjanski u. 44. alatti irodájában, és a piacon lévő pénztár is várja az ügyfeleket munkanapokon 8 és 14 óra között. Dreán, Mileševón és Radičevićen továbbra is be lehet fizetni a csekkeket a helyi közösségekben.

Most már lehet fizetni a szemételszállítási díjat (Fehér Rózsa felvétele)

Most már lehet fizetni a szemételszállítási díjat (Fehér Rózsa felvétele)

Fejes Zoltán igazgató elmondta: minden szükséges óvintézkedést megtettek annak érdekében, hogy a polgárok biztonságos körülmények között térhessenek be hozzájuk, de a rendkívüli körülményekre való tekintettel elképzelhető, hogy megnő a várakozási idő ügyintézéskor, ezért kérik a lakosság türelmét.

A napokban befejeződött a községben a tavaszi lomtalanítás is, ennek során a becsültnél több – összesen 193 tonna – nagy, darabos hulladékot gyűjtöttek be, és mivel a kijárási tilalom miatt sokan fogtak rámoláshoz, nagytakarításhoz a házakban, udvarokban, kertekben, a háztartási hulladék mennyisége is csaknem 35 százalékkal több volt az elmúlt hetekben, mint rendes körülmények között.

A szelektív hulladékgyűjtésben is változás történt nemrégiben: a környező települések nagy részén már zsák helyett kihelyezett konténerekbe kell az újrahasznosítható szemetet rakni, Óbecsén és Péterréve egy részén azonban még mindig zsákos gyűjtés van, de a zsákokat a heti rendszeresség helyett már csak havonta egyszer viszik el a kamionok. A szelektív hulladékot tartalmazó zsákokat legközelebb a május 18-ai héten, a szokásos szemételszállítási menetrend szerint viszik el a házak elől.

Mivel a rendkívüli helyzet ideje alatt a vállalat pénztára nem dolgozott, sokan nem is fizették be a havi szemételszállítási díjat, mert nem állt módjukban interneten pénzt utalni, ezért a vállalat bevétele jelentősen csökkent. Péterrévén és Óbecsén 800 szelektív szemeteskonténerre lenne még szükség, de hogy ilyen körülmények között erre mikor lesz pénze a vállalatnak, egyelőre nem tudni.