2024. április 25., csütörtök

Újra működnek a nagybecskereki óvodák

A bánáti városban 220 gyereket fogadtak az intézményekben

Tegnap megnyíltak Nagybecskerek környékén a Gyermekintézmény óvodái. Tatjana Lojović igazgatóhelyettes elmondása szerint a munka körülbelül 10 százalékos kapacitással folyik, mintegy 220 gyereket fogadtak az óvónők. Tegnap óta azok a szülők vihetik gyermekeiket az óvodákba, akiknek van munkahelyi igazolásuk, és nem tudják más módon megoldani a gyermekek vigyázását, ugyanakkor orvosi igazolást is fel kellett mutatniuk arról, hogy a gyermekük egészséges.

Lévén, hogy a tanintézményekben nincs nagy tömeg, a munka zökkenőmentesen folyik, Vladimir Petrović, a Gyermekintézmény igazgatója a városi válságstáb legutóbbi ülésén arról is beszámolt, hogy minden épületükben elvégezték a fertőtlenítést, biztosították az összes alkalmazott részére a védőfelszerelést, és az óvodába való belépéskor mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét. Tegnap a szép idő is kedvezett, így a nevelőnők a gyerekekkel több időt tölthettek a szabadban.

Nagybecskereken egyébként folyamatban van a kisgyerekek beiratása a Gyermekintézménybe, egészen május végéig, pontosan május 29-éig várják a szülők jelentkezését, ebben az évben kizárólag elekronikus úton. A https://euprava.gov.rs/spisak-evrtic linken különféle útmutatókkal, magyarázattal szolgálnak, így könnyítve a kisgyerekek bejegyeztetését