2024. április 20., szombat

Karanténba kerülnek a könyvek

Adán céges adományból új ülőgarnitúra került a könyvtár olvasótermébe

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után április végétől ismét várja az olvasókat a felnőtt és a gyermekkönyvtárban az egészségügyi előírások betartásával. Horváth Csilla könyvtáros elmondta, hogy a rendkívüli állapot kihirdetése előtt megújul a könyvtár olvasóterme, ahova új ülőgarnitúra került egy kisasztallal.

– A Szarvas Gábor Könyvtár újra fogadja az olvasókat, bár egyelőre csak ügyeletszerűen, 9 és 13 óra között. Viszont lehet jönni könyvet kölcsönözni, illetve akinél kint vannak már régebb óta könyvek, azokat várjuk vissza, természetesen úgy, hogy betartják az egészségügyi előírásokat. Arra kérünk mindenkit, hogy védőmaszkban és kesztyűben érkezzen, valamint fertőtlenítse a kezét, mielőtt belép a terembe – közölte Horváth Csilla.

– A könyvkölcsönzés most egy kicsit körülményesebb, mert aki visszahozza a könyvet, azt a képtárban kell hogy leadja. Mi ezeket a könyveket karanténba helyezzük, majd egy hét után kerülnek újra vissza a polcokra. Az olvasók miután leadták a könyvet a képtárban, gond nélkül tudnak kölcsönözni. A könyvtárba folyamatosan be lehet iratkozni, vannak is új olvasóink, aminek nagyon örülünk. A felnőtteknek 500 dinárba kerül a tagsági díj egy évre, a gyerekeknek viszont ingyenes. A gyermekkönyvtárunk is ügyeletszerűen működik. A felnőtt könyvtárban kell jelentkezni és kinyitjuk a gyermekkönyvtárat, ahonnan szintén lehet könyveket választani. Március derekán, közvetlenül a rendkívüli állapot kihirdetése előtt megújult a könyvtárunk olvasóterme. Az adai Antares cégtől, illetve a cégigazgatótól, Szollár Zoltántól kaptunk egy nagyon szép ajándékot. Egy ülőgarnitúrát ajándékoztak a könyvtárnak fotelekkel és puffokkal, valamint egy kisasztallal. Ennek köszönhetően megújult az olvasótermünk, amely így sokkal vidámabb és fiatalosabb lett. Nagyon jó, hogy ezek a bútorok mozgathatók, tudjuk őket variálni és a helyüket változtatni. Ha lesz valamilyen rendezvényünk, akkor is felhasználhatjuk ezeket a vendégek fogadására. A könyvtárban egyelőre még nem tarthatunk rendezvényeket, de reméljük, hogy ez mielőbb megváltozik, és újra fogadhatjuk rendezvényekre is az olvasókat és az Ada községi látogatókat – nyilatkozta a könyvtáros.