2024. március 28., csütörtök

Észak-bánáti road movie

A websorozatot az Ada és Padé közötti útszakaszon forgatták

Három évvel ezelőtt a maga nemében rendhagyó projektumba vágott bele Milorad Karadžin, a nagykikindai Arte Production produkciós iroda tulajdonosa, aki a Vrele gume szerb autós magazinnal karöltve Serije iz karoserije (Sorozatok a teherautó kabinjából) címmel egy humoros websorozatot kezdett el forgatni, amelynek részeit ez év március végétől teszik közzé, és ezidáig több mint ezren tekintették meg a YouTube videomegosztó szolgáltatáson és a nagykikindai Gradski Online hírportál oldalán keresztül.

A fergeteges vígjáték forgatókönyvét Miljan Davidović, a Nagykikindai Népszínház színművésze írta, s ő alakítja a történések középpontjában lévő Miodragot, a rokonszenves teherautósofőrt is.

Az Ada és Padé közötti útszakaszon leforgatott websorozat részei omnibusztörténetekből állnak, amelyek a világunkat mutatják be egyfajta görbe tükörben, ugyanakkor a vajdasági rónaságon élő emberek szellemiségét is magunk elé vetíti, ahogyan a főhős kis teherautóját hajtva, útközben találkozik az itt élőkkel.

– A sorozat epizódjaiban Miodrag leleplezi az emberi kicsinyességet, a bennünk lakozó megalomániát és az ellentmondásainkat is. Az örök vesztesek világa tárul elénk, akik ugyan mernek nagyot álmodni, de ezeket képtelenek megvalósítani, s a főhős útjai során tragikomikus történetekkel ismerkedik meg – magyarázta Miljan Davidović, a sorozat forgatókönyvírója és főszereplője.

Milorad Karadžin, a sorozatot gyártó produkciós iroda tulajdonosa szerint a nagy költségvetésű sorozat elsődleges célkitűzése, hogy ebben a komor időben is megnevettesse a nézőket.

A sorozatban a főszereplő mellett Branislav Knežević, Branislav Čubrilo Rus és Đorđe Marković is játszik, de többek között feltűnnek a Vajdasági Rádió és Televízió Državni posao című rendkívül sikeres sorozatának a főszereplői: Dimitrije Banjac, Nikola Škorić és Dejan Ćirjaković is. A sorozatot Milorad Karadžin és Dragan Ostojić rendezte. Az észak-bánáti road movie sorozatnak ez idáig hét része tekinthető meg a sorozat YouTube csatornáján, illetve a Gradski Online (https://gradski.online/gradski-online/serije-iz-karoserije) nagykikindai hírportál oldalán.