2024. április 24., szerda

Újraindult a városi és peremvárosi közlekedés Szabadkán

Az utasok csak a járványügyi előírások betartása mellett utazhatnak a Subotica-trans járművein

Hétfőn újraindult a városi és peremvárosi tömegközlekedés városunkban. Emellett ismét fogadja az ügyfeleket az autóbusz-pályaudvar, a vállalat Pátriánál lévő, Tesla-telepi és a palicsi eladófülkéje, valamint a Subotica-trans utazási irodája is.

– Mától a hétköznapi menetrend van érvényben, és most már minden kedves utasunk igénybe veheti járműveinket, a 65 évnél idősebbek, a diákok és a munkavállalók egyaránt. Utasainkat arra kérjük, hogy lehetőség szerint kerüljék a készpénzzel való fizetést. Ehelyett inkább használják a havi bérleteket, az elektronikus pénztárcákat és az egyéb elektronikus jegyfajtákat – nyilatkozta lapunknak Virág Szabolcs, a vállalat elektronikus megfizettetési rendszerének koordinátora.

A fehér körök jelzik, hol állhatnak az utasok felszálláskor (Fotó: Gergely Árpád)

A fehér körök jelzik, hol állhatnak az utasok felszálláskor (Fotó: Gergely Árpád)

Az utasok csak a járványügyi előírások betartása mellett utazhatnak a vállalat járművein. A megállóhelyeken is kifüggesztett előírások szerint a járművekre csak maszkban és kesztyűben szállhatnak fel, és a megállókban is be kell tartani az egymás közötti előírt távolságot. A megállókban kis fehér körökkel meg is jelölték azokat a helyeket, ahol az utasok állhatnak a felszálláskor. Az elírások betartására azonban külön ellenőrt nem alkalmaznak a járatokon.

– Külön személyt erre a feladatra nem biztosítottunk, a buszokban meg vannak jelölve azok az ülőhelyek, amelyeket használni lehet, és kérjük az utasokat, hogy a járművön belül is tartsák be az ajánlott 1,5–2 méteres távolságot – mondta Virág Szabolcs.

Ahogy korábban megírtuk, hétfőn újraindult a helyközi autóbusz-közlekedés a Belgrád, Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Orom és Kispiac vonalon, amelyeket szintén korosztálytól függetlenül, bárki használhat. A járatok menetrendje megtalálható a közlekedési vállalat honlapján (www.sutrans.rs) és Facebook-oldalán (JP Subotica-trans).