2024. április 20., szombat

Nyitás előtt fertőtlenítés

Újranyílnak a Gerontológiai Központ klubhelyiségei

A szabadkai Állategészségügyi Intézet munkatársai hétfőn fertőtlenítették a szabadkai Gerontológiai Központ Központ I. helyi közösségben található klubhelyiségét, majd a helyiséget megnyitották a központ felhasználói számára.

A klubhelyiség fertőtlenítése (Fotó: Gergely Árpád)

A klubhelyiség fertőtlenítése (Fotó: Gergely Árpád)

– A rendkívüli állapot megszüntetésével és Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának jóváhagyásával megteremtjük a feltételeit annak, hogy a gerontológiai klubjaink újra kinyithassanak. A szabadkai Állategészségügyi Intézet a központ minden helyiségét fertőtleníti. Mi pedig minden olyan előírást betartunk, amelyek a vendéglátóipari létesítményekre is vonatkoznak – nyilatkozta Nenad Ivanišević, a központ igazgatója a fertőtlenítés után megtartott sajtótájékoztatón, és hozzátette, hogy jövő hétfőn a II. helyi közösségben található felújított klubhelyiséget is megnyitják.

Az igazgató újságírói kérdésre elmondta, hogy a Gerontológiai Központban a járványügyi előírások továbbra is érvényben maradnak, tehát továbbra sem engedélyezett a látogatás, a bentlakóknak pedig tilos elhagyniuk az otthonok területét.

Vladan Zubac és Nenad Ivanišević (Fotó: Gergely Árpád)

Vladan Zubac és Nenad Ivanišević (Fotó: Gergely Árpád)

Vladan Zubac, az Állategészségügyi Intézet szakmunkatársa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Szabadka Város területén a rendkívüli állapot ideje alatt, a Gerontológiai Központ mellett, közterületek és közintézmények fertőtlenítését is végezték, valamint pénzadományokkal is segítették Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának munkáját.