2024. március 28., csütörtök
SZABADKA

Edzésben a Spartacus is

A Spartacus labdarúgói másfél hónapos szünetet követően, kedden kezdték a felkészülést a Szuperliga hátramaradt négy fordulójára, amely bajnokság március 14-én, a koronavírus-járvány miatt szakadt félbe.

Vladimir Gaćinović, a Spartacus vezetőedzője a megfelelő óvintézkedések betartásával tartott első edzés alkalmával elmondta, hogy maradéktalanul alkalmazkodnak az egészségügyi előírásokhoz.

A rendelkezések leginkább az edzés folyamatában érintenek bennünket, mivel a pályán egyidejűleg kilenc játékos és egy edző tartózkodhat. Nehezítő körülménynek számít, hogy a párharcok és a közeli érintkezések sem engedélyezettek, így nem egyszerű játszani. Remélem, minél hamarabb visszatérhetünk a szokásos munkához, ami a bajnoki mérkőzések előtt nagyon fontos lenne számunkra. A városi stadionban három pálya áll rendelkezésünkre, így egyidejűleg több, 9+1-es csoportban dolgozhatunk. Az edzők közül Vladimir Buač, Radomir Živković és Vladimir Torbica kapcsolódott be a munkába, ugyanakkor Bogoljub Džinić, az ifjúsági iskola edzője is szükség szerint besegít. Arra törekszünk, hogy a csapatot a szabályok betartásával a lehető legjobban felkészítsük a bajnokság május 30-ai folytatására – mondta Gaćinović.

Az első gyakorláson huszonhárom játékos jelent meg, akik közül öten az ifjúsági csapat tagjai, és jelen voltak a Bácska 1901 csapatában kölcsönben szereplő futballisták is. A légiósok (a montenegrói Dubljanić és Vujanović, a boszniai Vidović, a japán Simura) érkezését a napokban várják.

Mint ismeretes, a Szuperliga május 30-án, az alapszakaszból hátralévő négy fordulóval folytatódik, a rájátszást törölték. A Spartacus együttese a 27. fordulóban Inđijára látogat, majd a Partizant fogadja, míg az utolsó két körben a Mačva csapatával idegenben, a kruševaci Napredakkal pedig a városi stadionban mérkőznek meg a Kék Galambok.