2024. április 23., kedd
NBA

Silver: Életünk legnagyobb kihívása

Fokozatosan kezd újjáéledni az NBA körül az élet. A hétvégén videokonferenciát tartottak többek között Adam Silver, a liga felelős ügyvezetője, Chris Paul, a játékosok szövetségének elnöke, illetve további játékosok és a franchise-ok képviselőinek részvételével. Az ESPN tudósítása szerint Silver az életük legnagyobb kihívásának nevezte a liga újraindítását, ugyanakkor felhívta a figyelmet, a megszokott, teli csarnokos mérkőzésekre a járványhelyzet miatt még jó ideig nem lehet számítani, és a biztonság miatt egy, esetleg két helyszínen fogják lebonyolítani a szezon befejezését. Az első számú döntéshozó arról is beszélt, hogy minden törekvésükkel azon vannak, hogy a megszokott módon, vagyis négy győztes meccsig tartó sorozatokkal rendezhessék meg a rájátszást, ami ugyanakkor decemberig elodázhatja az új szezon kezdetét. A videokonferencián szó volt a konkrét egészségügyi szempontokról is, amiről Silver megnyugtatóan annyit mondott, megfelelő számú teszt áll majd rendelkezésre. „Amíg nem találnak hatásos ellenszert a betegségre, közösen kell megküzdenünk a helyzettel. A végső kérdés mindig az lesz, mennyi kockázatot vállaljunk” – fejezte be Silver a tanácskozást.

Az emberek féltek Jordantől

Továbbra is a kosárlabdavilág szóbeszédének középpontjában van Michael Jordan, sokak szerint minden idők legjobb játékosa, miközben javában fut a legenda utolsó NBA-bajnoki szezonját feldolgozó dokumentumsorozat, Az utolsó tánc. Legutóbb Steve Nash, a 90-es és 2000-es évek klasszis irányítója mondta el véleményét Jordanről. „Ő volt minden idők legjobbja, játszottam ellene 1996-tól, amikor frissen érkeztem a ligába. Állandóan a tv-ben szerepelt, ami nem volt jellemző abban az időben. Ellene más volt játszani, mind bárki más ellen. Az emberek féltek tőle, ilyent korábban sosem lehetett tapasztalni. Ráadásul joggal féltek tőle, mert hatalmas volt benne a versenyszellem, és könnyen ki lehetett hozni a sodrából” – fogalmazott a kétszeres alapszakasz-MVP Nash.

Ide tartozó hír még, hogy New Yorkban kalapács alá került Jordan használt sportcipője. A Sotheby’s aukciósház reményei szerint az árverés akár 150 ezer dollár bevételt is hozhat, miután egy Nike Air Jordan 1S-ről van szó. Ez az első olyan sportcipő, amelyet a ma már 57 éves kosaras 1985-ben együtt tervezett a sportszergyártóval. Az exjátékos a Chicago Bulls színeiben több meccsen is viselte a piros-fehér-fekete cipőt, amely most egy gyűjtő, Jordan Geller tulajdona, ő ajánlotta fel árverésre. Az érdeklődők online licitálhatnak az ereklyére.

Feltörték Antetokounmpo fiókját

Ismeretlen hackerek feltörték Giannis Antetokounmpónak, a liga egyik legjobbjának Twitter-fiókját, amelyről a görög nevében sértő, rasszista üzeneteket küldtek többek között aktív klasszis játékostársinak, LeBron Jamesnek és Steph Currynek, illetve a januárban tragikusan elhunyt Kobe Bryant fiókjának. Az incidens után Antetokounmpo vissza tudta venni a fiókja feletti irányítást. „Meghackelték a fiókomat, jelenleg is vizsgálják az ügyet. Nagyon rosszul érzem magam a történtek miatt, különösen kellemetlenül érintenek a történtek a Bryant család miatt” – írta Giannis, miután elhárították a hackertevékenységet.