2024. április 20., szombat

A Cégnyilvántartási Ügynökség is fogadja a feleket

Több mint héthetes kihagyás után ismét működik a Cégnyilvántartási Ügynökség (APR) központi ügyfélszolgálata Belgrádban. Akárcsak a 13 kirendeltségben, a munkaideje 9–15 óráig tart. Már a kora reggeli órákban hosszú kígyózó sorokat alakítottak ki az ügyfelek a Branko utcában.

– Mától ismét személyesen is fogadjuk ügyfeleinket. Minden úgy működik, ahogy a rendkívüli helyzet bevezetése előtt, tehát a már kialakult régi rendszer szerint – mondta el a Tanjug riporterének Gabrijela Jovanović, a köztársasági cégjegyzék illetékese.

Elmondása szerint minden megelőző intézkedést bevezettek a koronavírus terjedésének akadályozása érdekében. A váróteremben, de a cégjegyzék többi helyiségében is, ahol a dolgozók közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel, korlátozzák a kliensek számát, emellett kötelező a fizikai távolságtartás, és légtisztító berendezés is működik.

– Az elvárásaink szerint teljesen kockázatmentes az ügyintézés, és a munkások biztonságára is odafigyelünk – jelentette ki Jovanović.

Az alatt az idő alatt, amíg az APR tolóablakai szüneteltették az ügyfelek fogadását, csaknem 28.700 alkalommal érkezett kérelem postai úton az ügynökséghez. Jovanović szerint ez is azt bizonyítja, hogy a rendkívüli állapot ideje alatt is teljes mértékben funkcionális volt az ügynökség, még ha a munkafolyamat nem is a szokásos módon történt.

A Branko utcában található ügynökségi archívum, valamint a Rakovicán található archívum is folytatja a munkát, akár a jogi tanácsadás, amely viszont egyelőre a felesleges zsúfoltság elkerülése végett elektromos úton működik.

A személyes ügyintézés mellett továbbra is lehetséges a dokumentációk eljuttatása postai úton az ügynökség címére, ezzel is csökken a sorban állás, és elősegíthetjük a fizikai kontaktus kerülését.

Minden bejegyzéshez szükséges információért, eligazításért, tudnivalóért érdemes megnézni a Cégnyilvántartási Ügynökség hivatalos internetes felületét.