2024. április 23., kedd
ÉNEKELT VERSEK ZENTAI FESZTIVÁLJA

Jövőre lesz a jubileumi fesztivál

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ közleményben értesítette az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljának közönségét, hogy az idei rendezvényt a járványügyi helyzetre való tekintettel elhalasztják, és egy évvel később, 2021 májusában rendezik meg. Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója lapunknak elmondta, hogy idén huszonötödik alkalommal rendezték volna meg az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját, az ismert járványügyi helyzet okán azonban semmilyen feltétel nem adott arra, hogy zárt térben, nagy tömeg előtt, számos résztvevővel tartsák meg a rendezvényt.

Mint mondta, számba vették annak a lehetőségét is, hogy már az ősszel megrendezzék a fesztivált, végül mégis úgy döntöttek, hogy egy teljes évvel elhalasztják. Mivel kiemelt jelentőségű rendezvényről, ráadásul jubileumi évről van szó, egy színvonalas műsortervet állítottak össze neves fellépőkkel, az óvodás korosztályt is megszólítva, a környékbeli településekre is kiterjesztve a rendezvény helyszíneit.

Tanácskozást folytattunk a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel, a rendezvény társszervezőjével, és úgy éreztük, hogy ha ősszel tartjuk meg a rendezvényt, akkor több kérdés is felmerül. Egyrészt mi lesz akkor, ha a járvány újabb hulláma érkezik hozzánk az őszi hónapokban? Nem szerettük volna, ha ismét el kell halasztanunk a rendezvényt. A döntő meglátásunk mégis az volt, hogy ha novemberben tartanánk meg, akkor időben nagyon közel esne a 2021-es Énekelt Versek Zentai Fesztiváljához. Ahhoz, hogy méltóképpen megszervezhessük a rendezvényt, és az eddig belefektetett energia se vesszen kárba, egy teljes évvel kellett elhalasztanunk – emelte ki Hugyik Richárd, hozzátéve, a fesztivál történetében nem ez az első eset, amikor külső körülmények miatt a rendezvény elhalasztására kényszerültek, ugyanis 1999-ben, a bombázások idején is el kellett halasztani a rendezvényt, amelyet akkor szintén egy évvel később rendeztek meg.