2024. április 26., péntek

Temerinben öt épületben nyitják meg az óvodát

Csak azokat a gyerekeket vigyék, akikre nincs aki vigyázzon

Vera Bjeljac, a Veljko Vlahović Gyermekintézmény igazgatónője arról tájékoztatta a polgárokat, hogy a temerini óvodában is hétfőn, május 11-én folytatódik a tanév. Az óvodáskori intézmény igazgatónője szólt azokról a szabályokról és feltételekről is, amelyek keretében az intézmény működni fog, a járvány és a továbbra is hatályos vészhelyzet figyelembevételével. Az igazgatónő felkérte a szülőket, akiknek gyermekei óvodába járnak, hogy szigorúan tartsák be a kormány intézkedéseit, szabályait és ajánlásait a gyerekek, és az intézmény foglalkoztatottjai egészségének védelme érdekében.

Közölte, hogy már huzamosabb ideje készülnek az óvoda megnyitására, mivel csökkent a vírusfertőzés veszélye. Megtettek minden óvintézkedést és beszerezték a szükséges fertőtlenítőszereket is. Mind az öt óvodai létesítményt megnyitják, mivel lehetetlen más módon megszervezni a gyermekek biztonságát. A kormány kiadta az óvodák működéséhez szükséges utasításokat. Mivel az intézmény nem fog teljes kapacitással működni, kénytelenek lesznek egészségbiztonsági okokból csökkenteni a csoportokban a gyermekek és az óvodai dolgozók számát. Egyelőre csak az egyedülálló szülők gyermekeit és azokét tudják fogadni, akik nem tudják gyerekeik felügyeletét megoldani, mivel mindketten dolgoznak.

Voltak szülők, akik félreértették azt az információt, hogy megnyitják az óvodákat, és minden gyereket elvihetnek az óvodába. Az igazgatónő a szülők megértését kéri a kormány és az oktatási minisztérium döntéseire vonatkozóan. Amikor május 11-én megnyitják az óvodákat, be kell tartani a szakemberek összes utasítását, azaz, minimálisra csökkenteni a szociális érintkezést, és az alkalmazottak kapcsolatát a gyerekekkel és a szülőkkel. Ez azt is jelenti, hogy minden szülő, aki óvodába viszi gyermekét, viseljen szájmaszkot és kesztyűt.

A bejárati ajtóknál fertőtlenítő lábtörlőket helyeznek el, a szülőknek pedig az ajtóban kell az óvodai személyzetnek átadni a gyerekeket, akik bevezetik őket a tantermekbe. Az órák után a szülők nem léphetnek be az épületbe, hanem az óvoda bejáratánál kell megvárniuk a gyerekeket.

Az óvodában május 11-én kezdődik a gyerekek beíratása is a jövő tanévre. A beiratkozás csak az intézmény Népfront utcai központi épületében, a pedagógusnál és a pszichológusnál lehetséges, nem úgy mint a korábbi években, minden épületben. Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy senki sem mehet beíratni a gyermekét az óvodába kesztyű és szájmaszk nélkül, mert ezek hiányában nem engedik be az épületbe.