2024. március 29., péntek

Júniusban Eb-sorsolás

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a 2020-as női Európa-bajnokság kalapbeosztását. A tájékoztatás szerint a magyar válogatott a második kalapból várja a decemberi Eb csoportbeosztásának június 18-ai, bécsi sorsolását, míg a szerbek a harmadik négyesbe kerültek.

A kontinensviadalt Norvégia és Dánia közösen rendezi december 3. és 20. között, a tornán 16 együttes szerepel.

A sorsolási kalapok beosztása, 1. kalap: Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia. 2. kalap: Norvégia, Svédország, Magyarország, Dánia. 3. kalap: Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország. 4. kalap: Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Horvátország.

Szerbia szabadkártyára hajt

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az EHF törölte a 2021-es, egyiptomi rendezésű férfi világbajnokság selejtezőit, a megmérettetésre a döntés értelmében a 2020-as Eb-n elért helyezéseik alapján juthatnak ki a csapatok, így Szerbia nem jogosult az indulásra. A Szerbiai Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja szerint ez talán változhat, a szervezet a napokban a nemzetközi szövetségnél (IHF) szabadkártyát igényelt. Ha kérésük pozitív elbírálásban részesül, a szerb válogatott ott lehet a januári vb-n.