2024. április 19., péntek
TOPOLYA

A rájátszás felé

A TSC női asztalitenisz-csapata kitűnően szerepelt a Szuperligában a bajnokság eddigi szakaszában. A Recskó Emma, Mijatov Dávidházi Zita, Kovács Katona Lilla és Brindza Ágnes alkotta együttes az előkelő negyedik helyen várja a folytatást. Juhász Antal, a klub elnöke elmondta, hogy a legutóbbi lejátszott bajnoki fordulóban vereséget szenvedtek az újvidéki Pannónia csapatától. A nemrég a spanyol Szuperligában játszó Marija Galonjával, valamint a két válogatott játékossal, Makszuti Anettával és Dragana Vignjevićtyel felálló újvidéki csapat 4:0 arányban nyert. Az eddig lejátszott 15 forduló során a topolyai lányok 12 győzelmet és 3 vereséget jegyeztek. Az elnök szerint reális az esély, hogy az esetleges folytatásban a lányok megtartják a negyedik helyet, ami a rájátszást jelentheti. Nem tudni, hogy a liga versenybizottsága mikor és milyen döntést hoz majd a folytatást illetően, nem hivatalos információk szerint június elején indulhat újra a bajnokság.

A szuperligás tabellát a niši Josip Kolumbo vezeti, második a Pannónia. Valószínűleg a rájátszásban közülük kerül majd ki a TSC első ellenfele. A klub elnöke elmondta, a sportesemények felfüggesztését követően pihenőt rendeltek el, de bíznak abban, hogy a bajnokság hamarosan folytatódhat. Egyéni edzéstervek alapján a lányok addig is dolgoznak a forma megtartásán.

A labdarúgó-akadémia létrehozásával Topolyán regionális sportközpontot szeretnének létrehozni, amelynek munkájába bevonnák több sport képviselőit is. Az épülő városi stadionban az asztaliteniszezők is helyet kapnak.