2024. április 25., csütörtök

A polgárok egészsége elsőbbséget élvez

A rendkívüli állapot megszüntetése kapcsán Szabadka polgármestere, Bogdan Laban pénteken nyilatkozatot tett közzé, amelyben az önkormányzatnak a járványhelyzetben folytatott tevékenységét ismertette, ugyanakkor arra is figyelmeztette a polgárokat, hogy a továbbiakban is tartsák be a kormány intézkedéseit. Mint mondta, most fegyelmezettebbeknek kell lennünk, mint valaha, ugyanis a vírus még nem tűnt el, és továbbra is rendkívül fontos az idősekről való gondoskodás.

Bogdan Laban nyilatkozatában kifejtette, hogy befejeződött a kisnyugdíjasoknak szánt csomagok kiosztása.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Közel 15 000 olyan idős polgártársunk részesült segélyben, akik havi bevétele nem éri el a 30 000 dinárt. Az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagokat önkéntesek szállították ki a nyugdíjasok lakcímére. Emellett közel 2000 csomagot osztottunk ki a leginkább rászoruló családoknak – fogalmazott a polgármester.

A járványhelyzet ideje alatt a helyi önkormányzat körülbelül 30 000 liter fertőtlenítőszert, nátrium-hipokloritot juttatott a lakosságnak, az oktatási és kulturális intézményeknek, valamint a közvállalatoknak. Emellett körülbelül 10 000 védőmaszkot és 5000 pár kesztyűt osztottak ki az azt igénylők részére. Ezzel egy időben a szociális intézmények, a magán idősotthonok, a civil szervezetek védőeszközzel való ellátottságáról is gondoskodtak.

Bogdan Laban elmondása szerint naponta fertőtlenítették a közterületeket, különös tekintettel a forgalmas helyekre, az egészségügyi, valamint az idős személyeket ellátó intézmények környékére.

– A polgárok egészségének megőrzése továbbra is prioritást élvez a szabadkaiak életminőségének jobbá tételéért folytatott küzdelemben. Közel vagyunk a győzelemhez, és most az a legfontosabb, hogy az óvintézkedéseket betartva visszatérjünk a munkához, hogy minél gyorsabban talpra állítsuk és fejlesszük gazdaságunkat – mondta Laban.