2024. április 19., péntek
NBA

Jokićék újra edzésben

A Denver Nuggets lesz a három csapat közül az egyik, amely a lehető legkorábban, vagyis ma kihasználja a csarnokok megnyitását. Nikola Jokićékon kívül a tengerentúli hírek szerint a Portland és a Cleveland játékosai fognak a tiltás feloldása után azonnal kifutni saját parkettjükre, igaz, egyelőre mindenki csak egyéni edzéseket végezhet. Érdekes, hogy a 30 NBA-gárda közül a többi egyáltalán nem siet a május 8-ától engedélyezett újraindulással. Az információk szerint a ligaelső Milwaukee, valamint a Philadelphia, a New Orleans, a Miami és az Atlanta lehetnek a következő csapatok, amelyeknél a kosarasok fokozatosan újra elfoglalják pályáikat és termeiket.

Durant, a 110 milliós kérdés

Már a nyáron újra pályára léphet Kevin Durant, a Brooklyn klasszisa, ha folytatják a járvány miatt félbeszakadt szezont. Erről Sean Marks, a Nets vezérigazgatója beszélt, nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra került egy videó, amelyen Durant edzés közben látható. A liga egyik legjobbja Achilles-ín-szakadás miatt közel egy éve nem játszott, Marks most felhívta a figyelmet, Durant maga fogja a végső döntést meghozni. „Kevin visszatérése egy 110 milliós kérdés. Senki sem ismeri olyan jól a testét, mint ő, mi is folyamatosan dolgozunk a felépülésén. Ha egy ilyen kaliberű játékosa van egy csapatnak, senki sem akarja elsietni a dolgokat, de a jelek szerint pont olyan jó játékos lesz, mint a sérülése előtt volt” – fogalmazott optimistán Marks.

Meglopták Ewingot

Kirabolták Patrick Ewingot, a 80-as és 90-es évek egyik meghatározó NBA-centerét, 11-szeres All Star-válogatott játékost, a Hírességek Csarnokának tagját. Az 57 éves, jamaicai–amerikai Ewing elmondása szerint ismeretlen tettesek törtek be New York-i otthonába, ahonnan az 1984-es egyetemi bajnoki (NCAA) gyűrűjét és két olimpiai aranyérmét (1984, 1992) is ellopták. Ewinghoz a Georgetownnal szerzett NCAA-bajnoki gyűrű viszonylag hamar visszajutott, miután értesítették, hogy az interneten próbálták értékesíteni. Az olimpiai érmek egyelőre nem kerültek elő, de az egykori ász pótérmeket kapott Jerry Colangelótól, az USA kosárlabda-szövetségének akkori vezetőjétől.